Bandelės su lašinukais

AUTORIUS:
Viktorija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Bandelės su lašinukais
Bandelės su lašinukais
Bandelės su lašinukais
Autorius apie receptą: Paprastas, greitas ir lengvas receptas, paskanaukite šviežių ypač minkštų bandelių su lašinukais. Paprastas, greitas ir lengvas receptas, paskanaukite šviežių ypač minkštų bandelių su lašinukais. Viktorija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų kvietinių miltų
300 mililitrų pieno
4 vienetai kiaušinių
150 gramų sviesto
50 gramų cukraus
25 gramai šlapių mielių
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
150 gramų lašinukų
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
šiek tiek maltų kvapiųjų pipirų
Papildomai:
šiek tiek kvietinių miltų (stalui pabarstyti)
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Mieles ištriname kartu su šaukštu cukraus.
2.
Pašildome pieną. Pienas turi būti ne karštas, o šiltas. Pieną užpilame ant mielių ir suberiame dalį miltų, kad išeitų tiršta blynų tešla. Kai miltai gerai išsimaišys, uždengiame rankšluosčiu ir paliekame, kad iškiltų.
3.
Kol tešla kils, išplakame kiaušinius su likusiu cukrumi.
4.
Ištirpiname sviestą ir atvėsiname.
5.
Kai tešla pakils (padvigubės) sudedame kiaušinių masę, supilame sviestą ir su likusiais miltais išminkome tešlą. Išminkyta tešla turi lengvai kočiotis. Tada dar uždengiame ir palaikome šiltai uždengę.
6.
Pasiruošiame įdarą. Supjaustome lašinukus smulkiai, kuo smulkiau pjaustyti, tuo skaniau bus valgyti. Pabarstome pipirais juodaisiais ir kvapiaisiais pipirais, galima įdėti smulkiai pjaustyto kepinto svogūno, pagal skonį, galima ir nedėti.
7.
Kai tešla pakils, išimame, paviršių pasibarstome miltais ir iškočiojame lakštą. Stikline išspauskite apskritimus, dėkite įdarą ir formuokite bandeles pagal savo fantazijas.
8.
Aptepimui išplakame kiaušinį.
9.
Pasiruošiame kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi. Sudedame bandeles, paliekant tarp jų tarpus, dar palaikome iki 10 min, kad dar pakiltų. Pakilusias bandeles aptepame kiaušinio plakiniu.
10.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min, kol viršus gražiai paruduos.
AUTORIUS: Viktorija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Daiva
2023-12-07 14:31
O kam tiek daug kiaušų? Dedu 1 vnt. Pilu aliejų,o ne sviestą. Su dozėm nusišnekėta. 500gr.miltų ir 300 gr.pieno? Tešla blynams,o ne bandelėms ATSAKYTI
Regina
2023-11-23 20:54
Jeigu ka domina, duosiu labai lengva bandeliu receptuka. 2 saukstai cukraus,4 stiklines miltu,1,2 a.saukstelio druskos,2 saukstai aliejaus,500 ml pieno 11 g sausu mieliu(galit slapiu 25g.Viska ismaisot,paminkot ir dedat 2 val i SALDYTUVA! Isimat formuojat bandeles ir kepat. Kai radau si recepta netikejau,kad saldytuve taip gerai pakyla tesla. Pridejau 0,5 pokelio slapiu mieliu ATSAKYTI
Ausra
2022-01-25 12:06
Pagal visus indigriantus Kiek recepte parasyta deti miltu ,netiesa. Man teko ydedi virs 1kg miltu ATSAKYTI
Loreta
2021-11-28 10:22
Kiek mielių dedasi? Recepte neparašyta. ATSAKYTI
Simona
2021-11-29 11:32
Parašyta - 25 gramai :) ATSAKYTI
Ausra
2022-01-25 12:08
Sudejau virs 1kg. O parasyta buvo 500g ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital