Bananinė duonelė

AUTORIUS:
Aušra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Bananinė duonelė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 stiklinės (225 ml) miltų
1 + 0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
0,5 arbatinio šaukštelio valgomos sodos
Žiupsnelis druskos
3 nedideli prinokę bananai
2 valgomi šaukštai pieno
1 arbatinis šaukštelis acto
100 g sviesto
1 stiklinė cukraus
2 kiaušiniai
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Orkaitę įkaitinti iki 180oC (350oF).
2. Stačiakampės kekso formos dugną ir kraštus ištepti sviestu.
3. Persijoti miltus, sodą, kepimo miltelius ir druską.
4. Vidutinio dydžio dubenyje sutrinti bananus (turi būti vientisa grietinės tirštumo masė, panaši į kūdikių tyrelę). Supilti pieną ir actą.
5. Atskirame dubenyje išsukti sviestą ir cukrų iki purumo. Po vieną dėti kiaušinius, kaskart vis gerai išmaišant.
6. Į ištrintą sviestą su kiaušiniais pakaitomis dėti miltus ir bananų mišinį. Viską gerai išmaišyti.
7. Tešlą sukrėsti į sviestu išteptą kepimo formą.
8. Kepti apie 1 valandą, kol pyrago vidus bus pilnai iškepęs ir į vidurį įkištas testeris bus visiškai sausas.
9. Duonelę ištraukti iš orkaitės, leisti jai 15 minučių paaušti kambario temperatūroje, po to apversti formą, išimti duonelę ant lėkštės ar padėklo ir leisti jai pilnai atvėsti.
10. Atvėsusią duonelę susukti į virtuvinį rankšluostėlį ir, pasikišus po pažąstimi, keliauti į gamtą!
AUTORIUS: Aušra
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital