Balta mišrainė
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 46)
Paruošimo laikas:
Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 46)
Autorius apie receptą:
Kiekvieni namai tikriausiai turi savo baltos mišrainės versija, bet ši man pati skaniausia. Mes namuose į šią mišrainę paprastai mėsos nededame, bet jeigu jums norisi, galite
Kiekvieni namai tikriausiai turi savo baltos mišrainės versija, bet ši man pati skaniausia. Mes namuose į šią mišrainę paprastai mėsos nededame, bet jeigu jums norisi, galite įpjaustyti 100-200 g kumpio ar virtos dešrytės.
(...daugiau)
(...mažiau)
Vaida
Redakcijos nuomonė:
Kaip recepto autorė Vaiva ir rašė, kiekvienas turbūt turime savąjį Baltos mišrainės prisiminimą, bet drąsiai galite remtis šiuo receptu kaip pagrindu. Jis mums labai skanus
Kaip recepto autorė Vaiva ir rašė, kiekvienas turbūt turime savąjį Baltos mišrainės prisiminimą, bet drąsiai galite remtis šiuo receptu kaip pagrindu. Jis mums labai skanus ir tiesiog toks koks užrašytas, bet drąsiai improvizuokite remdamiesi savo šeimos tradicijomis ir skoniais. Jeigu norisi daugiau rūgštelės, įpjaustykite dar šiek tiek rauginto agurko. Jeigu mėgstate mišrainėje daugiau žirnelių, įdėkite dar keletą šaukštų jų. Jeigu norisi, kad labiau jaustųsi majonezas, įdėkite jo daugiau. O jeigu kaip tik nemėgstate stipraus majonezo skonio, galite majonezą perpus maišyti su grietine arba net graikišku jogurtu.
Beje, jeigu pagaminus mišrainę ji atrodo per sausa, neskubėkite dėti papildomai majonezo. Pirma pabandykite įpilti 1-2 šaukštus skysčio nuo raugintų agurkų. O jeigu ir tą padarius vis tiek dar norisi šlapumo, jau pridėkite majonezo ar grietinės ar jogurto.
Kai kuriose šeimose į baltą mišrainę kiaušinių nededama, tad jeigu norite be jų, drąsiai recepte praleiskite. O jeigu esate įpratę joje rasti šiek tiek mėsytės, įpjaustykite (irgi kubeliais) kelias riekeles kumpio ar kitos mėgiamos mėsos.
Užtikriname, visaip bus tikrai labai skanu!
(...daugiau)
(...mažiau)
AKCIJOS:
Rodyti
akcijas
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
5 vienetai
|
bulvių
(virtos)
|
3 vienetai
|
morkų
(virtos)
|
2 vienetai
|
kiaušinių
|
2 vienetai
|
raugintų agurkų
|
1 stiklinė
|
konservuotų žirnelių
|
5 šaukštai
|
majonezo
|
šiek tiek
|
juodųjų pipirų
|
šiek tiek
|
druskos
|
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Pirmiausia išvirkite morkas ir bulves. Jas virkite neluptas, tiesiog labai švariai nuplautas, nes taip išliks daugiau skonio. Daržovėms išvirus, vandenį nupilkite ir daržoves ataušinkite atvirame puode, sausai. Atvėsusias daržoves nulupkite.
2.
Morkas, bulves, agurkus ir kiaušinius supjaustykite kubeliais ir sudėkite į dubenį. Suberkite nusunktus žirnelius.
3.
Viską gerai išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais bei, pagal skonį, majonezu, išmaišykite ir gardžiuokitės.
Komentarai (25)
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės