Baklažanų šniceliai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Baklažanų šniceliai
Baklažanų šniceliai
Baklažanų šniceliai
Baklažanų šniceliai
Autorius apie receptą: Ar gaminate kartais pietus be mėsos? Darote poilsį nuo jos? Aš bent kartą į savaitę stengiuosi gaminti pietus be mėsos. Kartą darbe užsikalbėjome apie maistą ir gydytoja Ar gaminate kartais pietus be mėsos? Darote poilsį nuo jos? Aš bent kartą į savaitę stengiuosi gaminti pietus be mėsos. Kartą darbe užsikalbėjome apie maistą ir gydytoja Margarita papasakojo, kad kepė baklažanų šnicelius ir kaip jie patiko. Iškart žinojau, kad norėsiu, gaminsiu ir aš. Iš tiesų, tai puikiausias kepsnys - skanu, sotu ir maistinga. Receptą radau Nidosreceptai.lt svetainėje . (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 vienetai baklažanų
1 šaukštas rupios druskos
Apvoliojimui:
3 stiklinės maltų džiūvėsėlių (arba panko džiūvėsėlų, jie traškesni)
0.5 stiklinės kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių
60 mililitrų pieno
2 šaukštai petražolių (smulkintų)
2 skiltelės česnako (smilkintų)
1 šaukštelis citrinos žievelės (nutarkuotos)
1 šaukštelis raudonėlio (smulkinto)
1 žiupsnelis čili dribsnių
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį druskos
Kepimui:
1 šlakelis aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Baklažanus supjaustome išilgai apie 1 - 1.5 cm riekėmis. Apibarstome rupia druska. Paliekame pastovėti apie 20 min.
2.
Apvoliojimui pasiruošiame 3 dubenis: viename sumaišome miltus su trupučiu druskos ir žiupsniu pipirų. Kitame dubenyje išplakame kiaušinius su pienu. Trečiame dubenyje sumaišome džiūvėsėlius citrinos žievelę, raudonėlius ir petražoles, česnakus ir čili dribsnius, įberiame šiek tiek druskos ir pipirų.
3.
Popieriniu rankšluosčiu nubraukiame nuo baklažanų riekelių druskos perteklių. Baklažanų riekeles apvoliojame miltuose, pavilgome abi puses kiaušinio plakinyje, tada apviliojame džiūvėsėlių mišinyje, kad kuo daugiau džiūvėsių priliptų.
4.
Keptuvę su aliejumi įkaitiname. Kepame baklažanų puseles iš abiejų pusių po maždaug 3-4 minutes arba kol gražiai paruduos. Išimame baklažanų riekeles ir dedame į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.
5.
Kepame iki 220 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol šniceliai bus minkštučiai viduje ir labai traškūs išorėje.
6.
Patiekiame su bulvių koše ir šviežiai raugtais agurkėliais.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital