Autorius apie receptą:
Šia gardžia užtepėle galite gardinti įvairiausius kepsninėje keptus patiekalus.
Šia gardžia užtepėle galite gardinti įvairiausius kepsninėje keptus patiekalus.
Santa Maria
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
3 vienetai
baklažanų
1 vienetas
citrinų
(išspaustų sulčių)
3 šaukštai
alyvuogių aliejaus
3 šaukštai
sezamų pastos tahini
1 skiltelė
česnako
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Baklažano paviršių subadykite ir kepkite jį tiesiai virš ugnies retsykias apversdami. Kepkite, kol baklažanas visiškai suminkštės. Atvėsinkite ir nulupkite apdegusią odelę.
2.
Sutrinkite baklažaną, alyvuogių aliejų. Perpjaukite citriną pusiau ir išspauskite citrinų sultis, sudėkite sezamų pastą tahini ir česnakus. Pagardinkite druska. Ant viršaus pašlakstykite alyvuogių aliejaus ir užbarstykite kapotų petražolių.