Avižiniai sausainiai su šokoladu

AUTORIUS:
Gabrielė Būtėnaitė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Avižiniai sausainiai su šokoladu
Autorius apie receptą: Paprasti, bet tikrai ne prasti avižiniai sausainukai, kurie greitai išgaruos nuo Jūsų stalo! Sausainiai itin gardūs, todėl gali būti kaip puiki ir jauki Kalėdų dovanėlė ar Paprasti, bet tikrai ne prasti avižiniai sausainukai, kurie greitai išgaruos nuo Jūsų stalo! Sausainiai itin gardūs, todėl gali būti kaip puiki ir jauki Kalėdų dovanėlė ar priedas prie jos net tik vaikučiams, bet ir suaugusiems! (...daugiau) Gabrielė Būtėnaitė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
200 gramų avižinių dribsnių
160 gramų juodojo šokolado
2 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto
100 gramų cukraus
1 vienetas citrinų
2 šaukštai kukurūzų krakmolo
2 šaukštai kvietinių miltų
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Nutarkuokite šaukštelį citrinos žievelės, iš minkštimo išspauskite šaukštą sulčių.
2.
Sviestą ištirpinkite ir ataušinkite iki kambario temperatūros.
3.
Kiaušinius suplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi. Įmaišykite citrinos žievelę bei sultis, supilkite sviestą ir gerai išmaišykite. Suberkite dribsnius, krakmolą, kepimo miltelius bei druską, gerai išmaišykite ir palikite valandą pabrinkti kambario temperatūroje.
4.
Šokoladą sukapokite nedideliais gabaliukais ir apvoliokite miltuose. Įmaišykite į tešlą šokoladą.
5.
Šlapiomis rankomis padalykite tešlą į 16 dalių. Iš kiekvieno gabalėlio suformuokite po kamuoliuką.
6.
Sudėliokite kamuoliukus per 3 cm vieną nuo kito ant kepimo popieriumi išklotos skardos, šiek tiek suplokite.
7.
Kepkite iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai parus, apie 15-20 minučių.
8.
Iškepusius sausainius atvėsinkite ir skanaukite!
AUTORIUS: Gabrielė Būtėnaitė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital