Avinžirnių falafeliai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Avinžirnių falafeliai
Avinžirnių falafeliai
Avinžirnių falafeliai
Avinžirnių falafeliai
Avinžirnių falafeliai
Avinžirnių falafeliai
Avinžirnių falafeliai
Autorius apie receptą: Avinžirnių falafeliai yra sausokas patiekalas, patys iš savęs neturi intensyvaus skonio, todėl padažas (mirkaliukas) būtinas! Skanu su gaiviais, jogurtinio tipo padažais, Avinžirnių falafeliai yra sausokas patiekalas, patys iš savęs neturi intensyvaus skonio, todėl padažas (mirkaliukas) būtinas! Skanu su gaiviais, jogurtinio tipo padažais, galima žaisti su prieskoniais (aštriau ar su česnaku, ar su rytietiškais skoniais). Skanu, sveika, maistinga, daug augalinių baltymų. (...daugiau) Skirmantė, Raudona virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 stiklinės avinžirnių
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai maltų linų sėmenų (arba gysločio luobelių)
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis pomidorų pastos
2 šaukštai kvietinių miltų
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
Patiekiant:
1 vienetas citrinų
Padažui:
100 gramų graikiško jogurto
1 šaukštelis prieskonių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Avinžirnius pamirkyti per naktį, virti 30 min. Jei nemirkysite, virti teks ilgiau. Arba naudokite konservuotus, skystį nupilkite.
2.
Svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti su šlakeliu aliejaus.
3.
Į smulkintuvą dedame: avinžirnius, kiaušinį, kepintus svogūnus, česnako, truputį pomidorų pastos (dėl skonio, galit ir nedėti, jei nenorit), beriame druskos, galime įdėti žolelių, pavyzdžiui petražolių (džiovintų arba šviežių). Dar dėl sukibimo bėriau maltų linų sėmenų, galima dėti gysločio luobelių. Jei tokie ingredientai atrodo per sudėtingi, tada berkite tiesiog porą šaukštų miltų. Sutrinti iki košės konsistencijos, bet ne tyrės.
4.
Drėgnom rankom gnybti masės ir formuoti falafelius.
5.
Kad nesubyrėtų dar apvoliojau miltuose.
6.
Kepti keptuvėje su sviestu ar aliejumi po 3-5 min iš abiejų pusių.
7.
Padažui į natūralų graikišką jogurtą dėjau prieskonių harissa ir druskos. Norėjosi kažko rytietiško. Galite maišyti kuminą, ciberžolę, petražoles, rūkytą papriką, česnaką, čili..
8.
Citrina ne tik papuošimas. Labai tiko prieš valgant užspausti ir pašlakstyti lengvai rūgštele.
Patarimai:
Jei neturite gysločio luobelių, drąsiai pakeiskite jas maltomis linų sėmenimis, o jei ir tai skamba per daug egzotiškai - berkite porą šaukštų paprastų baltų miltų.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital