1.
Pirmiausia pašaliname kartumą: žieveles sudedame į šaltą vandenį taip, kad žievelės būtų pilnai apsemtos. Žieveles mirkysime 4 paras, keičiant vandenį kas kokias 7 - 9 valandas.
2.
Išsiverdame cukraus sirupą iš 150 ml vandens ir 300 g. cukraus.
3.
Išmirkytas žieveles supjaustome juostelėmis, sudedame į puodą su cukraus sirupu ir verdame 15 - 20 minučių ir paliekame žieveles sirupe 6 valandas. Tada vėl žieveles verdame tame pačiame sirupe tiek pat laiko ir neišėmę laikome 6 val. Taip kartokite 4 kartus.
4.
Jei po 4 virimo sirupo lieka nemažai dedame cukatas į rėtį ir paliekame nakčiai, kad nusivarvėtų. Bet jei sirupo nelieka, išskirstome žieveles po vieną juostelę ant sviestinio popieriaus ir paliekame džiūti kol pilnai išdžiūna - tai užtrunka apie 2 paras.
5.
Ir kai cukatos išdžiūna - vuolia!!! Galima skanauti, virtis arbatas ar dėti į pyragus ir visur kur tik patinka.