Amerikietiškas pyragas su kakava ir kefyru

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Amerikietiškas pyragas su kakava ir kefyru
Amerikietiškas pyragas su kakava ir kefyru
Amerikietiškas pyragas su kakava ir kefyru
Autorius apie receptą: Šiam amerikietiškam pyragui pasirinkau kiek neįprastą kefyro ir kakavos derinį. Šio pyrago skonis kiek kitoks negu įprastų pyragų, kadangi turi šiek tiek lengvos Šiam amerikietiškam pyragui pasirinkau kiek neįprastą kefyro ir kakavos derinį. Šio pyrago skonis kiek kitoks negu įprastų pyragų, kadangi turi šiek tiek lengvos rūgštelės ir kartu kakavos skonio. Su grietinėlės kremu išeina superinis derinukas. Aš pyragą valgau, kai jis dar truputį šiltas arba sekančią dieną labai trumpai pašildau mikrobangėje. Skanu visaip! (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
150 gramų kvietinių miltų
0.5 stiklinės kefyro (šalto)
100 gramų sviesto (šalto)
1 šaukštas cukraus
1/4 šaukštelio druskos
Įdarui:
1 stiklinė kefyro
3 vienetai kiaušinių
250 gramų cukraus
100 gramų sviesto
3 šaukštai kvietinių miltų
2 šaukštai kakavos
1 šaukštelis vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
1/4 šaukštelio druskos
Kremui:
3/4 stiklinės grietinėlės, 35% riebumo
2 šaukštai cukraus pudros
Papildomai:
šiek tiek kvietinių miltų (stalui pabarstyti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pagrindui viename dubenyje sumaišome miltus, cukrų ir druską.
2.
Sviestą sukapojame kubeliais.
3.
Ant didelės pjaustymo lentos beriame daugiau negu pusę miltų, ant jų dedame sviesto kubelius ir kapojame peiliu, kol sviestas susijungia su miltais, po to sudedame likusius miltus ir vėl kapojame peiliu, kol pamatome sviesto-miltų trupinius. Šiuos trupinius sudedame į dubenį, supilame kefyrą, išmaišome šakute. Tešlą dedame ant miltuoto paviršiaus, suformuojame delno dydžio apskritimą, suvyniojame į plastikinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą 30 minučių. Po to ant miltuoto paviršiaus iškočiojame apskritimą, kuris padengs apvalios kepimo formos dugną ir kraštus, jį dedame į kepimo formą. Tešlą gali būti šiek tiek lipni, tad nebijokite pabaigti formuoti pyrago pagrindo kepimo inde. Pagrindą uždengiame maistine plėvele ir paliekame šaldytuve 1 val.
4.
Įdarui viename dubenyje naudodami plakimo šluotelę išplakame kiaušinius su cukrumi ir vanilės ekstraktu. Sudedame sviestą, supilame kefyrą, suberiame miltus, kakavą ir gerai išmaišome. Įdarą supilame ant pyrago pagrindo.
5.
Kepame 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių, tada sumažiname kaitrą iki 180 C ir kepame dar 40 minučių. Iškepusio pyrago vidus bus gana minkštas, bet patikrinus mediniu dantų krapštuku, šis turėtų būti švarus, neaplipęs tešla. Iškepusį pyragą išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti.
6.
Kremui grietinėlę plakame elektriniu plakikliu, kol pradeda tirštėti, tada suberiame cukraus pudrą ir plakame, kol kremas pasidaro tirštas ir išlaiko formą. Pyragą patiekiame su grietinėle, skanaus!
Patarimai:
Stiklinė 240 ml.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital