Airiški bulviniai blynai su špinatais

AUTORIUS:
Dalia
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Airiški bulviniai blynai su špinatais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Bulvių mėgėjai tikrai įvertins šiuos airiškus bulvinius blynus. Ypatingai tinka šiuos blynus ruošti, jei turite likusios bulvių košės iš praeitos dienos pietų - taip Bulvių mėgėjai tikrai įvertins šiuos airiškus bulvinius blynus. Ypatingai tinka šiuos blynus ruošti, jei turite likusios bulvių košės iš praeitos dienos pietų - taip paruošite naują patiekalą iš vakarykščių pietų. (...daugiau) Dalia
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
900 gramų bulvių (apytikriai)
230 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių
60 gramų kvietinių miltų
50 gramų sviesto (+ šiek tiek kepimui)
1 pundelis špinatų
1.5 šaukšto druskos
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į puodą įpilti vandens, dėti apie 450 gramų bulvių (pusę bulvių kiekio). Virti apie 25 min iki kol suminkštės.
2.
Likusias bulves sutarkuoti burokine tarka, įberti 1 šaukštą druskos ir išmaišyti. Bulvių skystį nusunkti, jas galima dėti į koštuvą ir palaukti iki kol nutekės arba sudėti į marlę ar kitą panašią medžiagą ir nusunkti skystį.
3.
Kai bulvės išvirs, nupilti vandenį, į puodą su bulvėmis dėti sviestą, pilti pieną ir sutrinti bulvių trintuvu. Špinatus susmulkinti, suberti į puodą su bulvėmis, įmušti kiaušinius, ir išmaišyti.
4.
Į dubenėlį suberti likusią druską, pipirus, miltus, kepimo miltelius ir išmaišyti. Tuomet suberti į dubenį su sutarkuotomis bulvėmis, sudėti susmulkintas virtas bulves, išmaišyti. Tešla turėtų būti tiršta, bet kurią galima kabinti šaukštu ar nedideliu samteliu, jei ji per tiršta, tuomet galima įpilti šiek tiek pieno.
5.
Į keptuvę pilti šaukštą aliejaus, kai šiek tiek įkais, dėti šaukštą sviesto (galima naudoti tik aliejų), ištirpinti. Pilti samtį tešlos ir formuoti blynus. Kepti iš abiejų pusių po kelias minutes iki kol iškeps ir gražiai apskrus. Iškepusius dėti ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų aliejus. Labai tinka tiekti su grietine ir žalumynais.
Patarimai:
Blynų šaldymas. Jei blynų liks nesuvalgytų, juos galite vienu sluoksniu užšaldyti šaldymo kameroje.
AUTORIUS: Dalia
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Deimante
2022-01-16 22:02
Parasyta jog reiktu deti miltus, bet prie ingredientu saraso ju nera ATSAKYTI
Indrė
2022-01-17 10:53
Miltų reikėtų 60 gramų :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital