1.
Perlines kruopas išverdame.
2.
Svogūnus supjaustome kubeliais. Morkas sutarkuojame "burokine" tarka. Pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu, nulupame ir supjaustom kubeliais. Agurkus taip pat supjaustom kubeliais.
3.
Dideliame puode įkaitintame aliejuje pakepame svogūnus ir morkas. Po kelių minučių sudėeame pomidorus, agurkus, perlines kruopas, druską, cukrų, pipirus, lauro lapelius. Įdėti porą šaukštų pomidorų padažo. Troškiname apie 20 minučių, iki agurkai suminkštėja.
4.
Tada į troškinį supilame actą, sudedame smulkintas petražoles, viską dar kartą išmaišome bei pakaitiname keletą minučių.
5.
Paruoštą sriubą sudėdame į įkaitintus, švarius stiklainius, palikdami 1 cm tarpą iki viršaus ir užsukame švariais, sandariais dangteliais.
6.
Stiklainius apverčiame, apklojame stora šilta kaldra ar net keliomis kaldromis ir paliekame bent keletui valandų (o geriausiai pernakt) kol visiškai atvės. Tada nešame į sandėliuką ar rūsį (geriausia šią mišrainę laikyti vėsiai) ir laukiame žiemos :-)