Aguonų pyragas su sviestiniu pudingo kremu

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Aguonų pyragas su pudingo kremu
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Aguonų pyragas su pudingo kremu
Aguonų pyragas su pudingo kremu
Aguonų pyragas su pudingo kremu
Aguonų pyragas su pudingo kremu
Autorius apie receptą: Nesudėtingai paruošiamas, iš paprastų ingredientų, o kokio nuostabaus skonio ir vaizdo šis aguonų pyragas! Pamatysite, pagaminus vienąsyk, norėsis ruošti dar ir dar. Aš Nesudėtingai paruošiamas, iš paprastų ingredientų, o kokio nuostabaus skonio ir vaizdo šis aguonų pyragas! Pamatysite, pagaminus vienąsyk, norėsis ruošti dar ir dar. Aš kepiau apvalioje kepimo formoje, tačiau galima kepti ir stačiakampėje 20x30 cm dydžio formoje ar panašioje, nes pyragas skalsus, tad tinkamiausias mėgautis - pjaustomas nedideliais gabalėliais. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
Biskvitui:
8 vienetai kiaušinių baltymų (nuo M dydžio kiaušinių)
100 gramų cukraus
150 gramų aguonų
50 gramų kvietinių miltų (naudojau Ekstra 405C)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
8 vienetai kiaušinių trynių (nuo M dydžio kiaušinių)
300 gramų sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
300 mililitrų pieno
100 gramų cukraus
1 pakelis vanilinio pudingo (40 g svorio arba 3 v.š. kukurūzų krakmolo + 2 a.š. vanilinio cukraus)
Įdarui:
160 gramų sausainių (nebūtina, bet labai tinka, naudojau paprastus, bet tinka ir imbieriniai)
100 mililitrų kavos (arba kakavos ar pieno)
Viršui:
200 gramų juodojo šokolado
100 gramų sviesto
100 mililitrų grietinėlės (30-35% riebumo)
Papuošimui:
šiek tiek riešutų (graikinių, migdolų ar kt.)
šiek tiek rozmarinų šakelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Orkaitę įjungti kaisti iki 180 C (kaitinimo funkcija viršus+apačia, be vėjelio).
2.
Kiaušinių baltymus išplakti elektriniu plaktuvu drauge su cukrumi ir žiupsneliu druskos iki baltymai taps standūs ir blizgūs, apvertus dubenį - iš jo nekris.
3.
Suberti aguonas, švelniai išmaišyti (neplakti). Per kelis kartus įsijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, kaskart švelniais judesiais išmaišant, kad neliktų sausų miltų.
4.
Masę sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą formą (naudojau apvalią 26 cm), išlyginti paviršių.
5.
Kepti iki 180 C įkaitintos orkaitės viduryje apie 30-35 min arba kol į vidurį įsmeigus dantų krapštuką, jis bus švarus, neapsivėlęs tešla.
6.
Biskvitą ištraukti iš orkaitės ir palikti atvėsti iki kambario temperatūros.
7.
Tuo tarpu pasigaminti sviestinį pudingo kremą. Kiaušinių trynius, cukrų ir pudingo miltelius gerai išplakti elektriniu plakikliu, sukrėsti į puodą. Pamažu maišant supilti pieną.
8.
Dėti puodą ant vidutinės kaitros ir kaitinti nuolat maišant, kol pradės tirštėti. Tai man užtruko apie 10 min. Nuimti nuo kaitros, perdėti į dubenį, uždengti maistine plėvele (kad liestųsi prie pudingo viršaus) ir palikti atvėsti iki vos šiltesnės nei kambario temperatūros (kad dar būtų labai lengvai šiltas, bet jau nebe karštas).
9.
Kai pudingas pravės, minkštą kambario temperatūros sviestą supjaustyti nedideliais kubeliais. Į dar truputį šiltą vanilinį pudingą po truputį sudėti sviesto kubelius, kaskart labai gerai išmaišant, kad tolygiai pasiskirstytų.
10.
Gautą kremą tolygiai paskirstyti ant atvėsusio aguonų biskvito.
11.
Sausainius po vieną panardinti į kavą, kad šie būtų vos drėgni ir vienu sluoksniu išdėlioti ant kremo.
12.
Mažais gabalėliais sulaužytą šokoladą, kubeliais pjaustytą sviestą ir grietinėlę maišant ištirpinti virš vandens vonelės. Supilti ant sausainių sluoksnio ir tolygiai paskirstyti.
13.
Pyragą dėti į šaldytuvą 2-3 valandoms, kad sustingtų.
14.
Patiekdama aš papuošiau saujele riešutų ir keliomis rozmarinų šakelėmis, bet net ir be papuošimų pyragas bus puikus.
Patarimai:
Konsistencija. Man patinka kaip kontrastuoja purus, gana lengvas aguonų biskvitas ir skalsus kremas. Bet jei mėgstate drėgnus aguonų pyragus, prieš dedant kremą biskvitą galite sulaistyti - arbata, kava, pienu, lengvai pasaldintu vandeniu ar kaip jums labiau patinka.
AUTORIUS: Emilija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Lilijana
2024-02-08 17:28
Klausimas- aguonos sausos ar išmirkintos? ATSAKYTI
Virginija
2024-02-09 10:35
Naudojamos sausos. ATSAKYTI
Violeta
2024-01-05 16:28
Pasakiško skonio!! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital