Skanieji varškėtukai su manais (be kiaušinių) - gardūs ir virti, ir kepti

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Virti varškėtukai varškėčiai be kiaušinių
Autorius apie receptą: Be kiaušinių, virti arba kepti… Tiesiog tobuli, jei mėgstate varškėtukus ir šilkinius bulvių kukulius. Skonis primena abu viename. Kadaise virtinius su manų kruopomis Be kiaušinių, virti arba kepti… Tiesiog tobuli, jei mėgstate varškėtukus ir šilkinius bulvių kukulius. Skonis primena abu viename. Kadaise virtinius su manų kruopomis gamindavo grupiokė, tuomet net nebandžiau tokių pagaminti, labiau gūžčiojau pečiais – kam?, juk yra miltai ir kiaušiniai. Paskui, kai jau pradėjau improvizacijas virtuvėje, prisiminiau tą idėją. Pirma partija smarkiai išsileido vandeny, teko valgyti (irgi neblogą) pienišką sriubą. Tuomet prisiminiau surišėją – krakmolą. Ir štai, minkšti ir tuo pačiu puikios formos virtinukai, tapę dažnais svečiais ant mūsų šeimos pusryčių ar lengvos vakarienės stalo. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
180 gramų varškės
2 šaukštai manų kruopų
1 šaukštas bulvių krakmolo
1 šaukštelis cukraus (saldžiam variantui)
0.5 šaukštelio kepimo miltelių (kepamiems varškėčiams)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Viską elementariai suminkau dubeny. Jei varškė labai sausa, gali pritrūkti sukibimo, tuomet pilu truputį vandens. Tešla turi gautis standi, lengvai formuojama. Suvolioju ilgas juostas ir supjaustau nedideliais gabaliukais. Gaila, kad nebeturiu lenktos tarkos, su kuria kadaise gamindavome ežiukus, tenka apsiriboti vienodos formos virtinukais.
2.
Puode užverdu vandenį, sūriems varškėtukams jį pasūdau, saldiems nededu jokių priedų. Sūdau gausiai – į 1 l vandens beriu 1 nubrauktą šaukštelį druskos. Vandeniui užvirus, sudedu virtinukus ir nuo jų pakilimo į paviršių paverdu apie 2 min.
3.
Kepamiems varškėčiams tešlą būtinai palaikau bent 2 - 3h kambario temperatūroje, tuomet manai išbrinksta. Į tešlą papildomai dedu druskos ar cukraus (žiūrint su kuo planuojame valgyti), iš tešlos formuoju piršto storio blynelius, kuriuos apkepu keptuvėje šlakelyje aliejaus.
4.
Tiekiu su sviesto - grietinės padažu ar uogienėmis.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (12)
Samanta
2024-01-21 16:53
Labai skanūs! Aš gaminau iš birios varškės,ji sausesnė,tai įdėjau grietinės. Labai ačiū už receptą! ATSAKYTI
Vida
2023-01-22 18:28
Ar galima dėti manų išvirtos košės vietui manų kruopų ir vietoj krakmolo dėti miltų ATSAKYTI
Akvile
2019-11-01 21:18
Idomu ar vietoj manu panaudojus kukuruzu kruopas neisileistu varsketukai? (Alergiskas kvieciams) ATSAKYTI
Renata
2019-11-02 11:38
Su kukurūzų kruopomis nesu bandžiusi, bet su avižiniais miltais turėtų pavykti (tik gali reikėti kiekį jų truputį pakoreguoti, kad tinkamos konsistencijos tešla būtų), tiesa, avižų skonis jausis arba tiesiog daugiau krakmolo dėti :) ATSAKYTI
Akvilė
2019-11-06 23:02
Avizom ir alergija. Isbandziau su kukuruzu miltais, idejau daugiau krakmolo ir gavos labai skanus varsketukai ;) aciu uz receptuka ;) ATSAKYTI
Šeimininkė
2019-01-09 12:01
Tarkų pirkti yra senukuose kaina apie 2€ ATSAKYTI
As
2019-01-04 09:25
Kaip galit dėt neisbandytus receptus. Visiška nesąmonė viskas išsileido kaip košė. Rytą sugadino ačiū ☹️ ATSAKYTI
Greta
2019-01-04 13:55
Na nezinau, ne vienas komentaras, kad puikiai pavyko, man irgi kuo puikiausiai. Jei jums ne - tai gal ne su receptu kazkas negerai :) ATSAKYTI
Monika
2020-03-28 20:34
Labai priklauso nuo varškės. Šiam receptų tinka slapesne iš pakelio. Ir labai svarbu po 3 min. Neatidėliojant traukt lauk iš vandens. Tada tobuli būna. ATSAKYTI
RITA
2018-07-29 21:34
O KA KIAUSINIAI KAZKOKS NESVEIKAS PRODUKTAS? ATSAKYTI
Ieva
2018-07-30 08:34
Recepte juk ir nesako, kad kiaušiniai nesveikas produktas, bet ne visi kiaušinius valgo. Mano mažylis kiaušiniams alergiškas, todėl labai smagu, kai randu receptų ir be jų:) Ačiū Renatai! ATSAKYTI
Indrė
2017-09-21 23:48
Tikrai puikūs varškėtukai! Prieš pradedant gaminti tirėjau labai daug abejonių dėl rezultato, bet mano ir visos šeimos džiaugsmui, jie pavyko puikiai ir buvo labai skanūs! Minkštučiai, tirpstantys burnoje. Greitai pagaminami. Rekomenduoju. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital