Skanieji Astos grietiniečiai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Skanieji Astos grietiniečiai
Skanieji Astos grietiniečiai
Skanieji Astos grietiniečiai
Skanieji Astos grietiniečiai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
300 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
100 gramų sviesto (kambario temperatūros)
100 gramų grietinės
75 gramai cukraus
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
200 gramų varškės
1 vienetas kiaušinių (mažo)
2 šaukštai cukraus
25 gramai miltų
1 žiupsnelis vanilinio cukraus
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Minkštą kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi iki purios masės. Įmuškite kiaušinį, sudėkite grietinę ir dar kartą gerai pertrinkite.
2.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Suberkite į sviesto plakinį ir užminkykite minkštą tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve 15 minučių.
3.
Kol tešla ilsisi šaldytuve, paruoškite įdarą. Varškę gerai pertrinkite iki vientisos masės, kol neliks gumuliukų. Sumaišykite su cukrumi, miltais, mažu kiaušiniu ir žiupsniu vanilinio cukraus. Atidėkite į šalį.
4.
Iškočiokite tešlą į pusės centimetro storio lakštą. Apvalia sausainių formele išspauskite 10-12 cm skersmens apskritimus. Ant apskritimų į jų centrą dėkite po šaukštą varškės įdaro ir perlenkite perpus, kraštelius suglauskite, tačiau nesuspauskite.
5.
Suformuotus pyragėlius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Aptepkite plaktu kiaušiniu. Kepkite įkaitintoje 200 C laipsnių orkaitėje 15-20 minučių, kol grietiniečių paviršius taps gražiai auksinės spalvos. Prieš patiekdami apibarstykite cukraus pudra.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Rita
2021-02-17 13:47
Patariu kepti 180C, ir kuo labiau paslėpti varškę, nes ji pradeda svilti. Tikėjausi, jog bus trapesni, galbūt kažką ne taip padariau :) ATSAKYTI
Saldumynų mėgėja
2020-08-05 16:32
Labai skanu! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital