Skaniausias visatoje šokoladinis pyragas
AUTORIUS:
Karolina
Skaniausias visatoje šokoladinis pyragas
INGREDIENTAI:

Ingredientai

  • 3 plytelės juodo šokolado viso 300g
  • 100 g sviesto
  • 5 lygmeni šaukštai miltų
  • 1 stiklinė cukraus
  • 1 indelis Rududu
  • 100g riešutų pvz. migdolų
  • 3 kiaušiniai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.

Gaminimas

Šokoladą su sviestu ištirpinti mikrobangėje. Sudėti cukrų, išmaišyti. Įmušti kiaušinius, gerai išmaišyti. Sudėti miltus, išmaišyti. Sudėti riešutus (kartais dedu cielus, kartais truputį pasmulkinu, gerai ir taip ir taip).

Įkaitinti orkaitę iki 170 laipsnių. Skardą iškloti kepimo popieriumi. Supilti trečdalį šokoladinės pasės. Ant jos šaukštu išdėlioti apie pusę indelio Rududu. Ant viršaus užpilti kitą trečdalį šokoladinės masės ir ant jos šaukštu išdėlioti likusią Rududu dalį (Rududu būtinai sudėti visą, nors proceso eigoje gali pasirodyti, kad visos skardinės yra per daug, bet iškepus pyragą per daug tikrai nebūna). Ant viršaus uždėti likusią šokoladinės masės dalį ir šaukštu palyginti, kad ji daugmaž uždengtų Rududu gabaliukus.

Kepti ne ilgiau kaip 40 min (perkepęs būna ne toks skanus). Išėmus leisti atvėsti ir prieš pjaustant palaikyti bent 3 valandas šaldytuve. Pjaustyti geriausiai mažais kvadračiukais, nes pyragas gana saldus, toks labiau saldainis net negu pyragas (kaip ir dauguma brownie tipo pyragų), bet užtat tame mažame gabalėlyje telpa tobulybės skonis.

Na ir, žinoma, skanaus! O patikėkit skanu tikrai bus - šis pyragas yra adaptuotas lietuviškiems produktams pagal garsaus virtuvės ševo David Lebovitz receptą. Esu kepusi daug tikrai labai skanių šokoladinių pyragų, bet niekas dar neprašė recepto tiek daug kartų kiek kad prašo paragavę šio pyrago. Pabandykit ir tikrai nenusvilsit! :)

AUTORIUS: Karolina
Skaityti komentarus
Komentarai (95)
Ligita
2014-05-04 18:04
O kokio dydžio skarda turėtų būti pagal to recepto kiekį?
O jei mikrobange nesinaudoju, tai kur šokoladą tirpinti?
Emilija
2012-09-01 09:19
O ar galima ietoj paprasto cukraus naudoti rudaji? Ar labai skonis pasikeistu? gal rudasis cukrus labiau tinka?
AkitaA
2012-07-12 21:18
Pamėginau šį skanėstą. Visai neblogas, bet šiek tiek riebokas ir cukraus papildomai kitą kartą, jei gaminsiu, visai nedėsiu (dėjau pusę normos, bet jo išvis nereikėjo, nes gavosi super saldus). Kad skaniausias visatoje gal kiek per skambiai pasakyta, bet šiaip pyragas iš gaminamų ne kartą serijos.
Jurgita
2012-07-02 23:02
Mode, niekada neisimk pirago is orkaites iskart baigus jam kepti, ir neatidaryti orkaites nuo pradejimo kepti 15 min.
O as si pyraga siandien iskepiau ir man jis pats neskaniausias is visu mano keptu pyragu nenormaliai saldu... as apskritai nemegstu sokoladiniu pyragu ir tortu. O RUDUDU man skanu tik sutepus paprastus vaflius
Jurgita
2012-07-02 18:24
Na jau kepa sis skanestas mano orkaiteje
ligita
2012-05-13 19:33
labai stiprus pavadinimas! noriu isbandyti...bet pas mus nera jokiu rududu...kokia idomu sudetis orginalaus recepto....manau ne rududu jie deda,gal kas galite patarti?
Sarune
2012-03-12 22:31
as kepiau si pyraga,man labai patiko!!! nerealus,pritariu recepto savininkei skaniausias visatoje) po mazyti gabaleli kai labai uzsinori kazko skanaus,mmm beja,cukraus dedu ir per pus
Alonda
2012-02-17 22:50
Mielieji, tai juk Chocolate Brownie! Jis toks ir turi būti: labai labai saldus, labai šokoladinis, minkštas ir gana šlapias... tai juk ne šiaip paprastas pyragas(kurį kai kas kemša tiek kiek telpa)..., o mažytis Brownie gabaliukas su juodos nesaldintos kavos puoduku visada bus tikras gardumynas draugams, namiškiams... Dažnai draugų susibėgimui kepu Chocolate Brownie ir mažytis gabaliukas šio gardėsio niekada niekam nepakenks...
Pūkelis
2012-02-14 12:44
Iškepiau šį nuostabų pyragą pagal šį receptą. Na, aišku be riešutų. Visai šeimai labai patiko, prašė, kad dar kada visą tai pakartočiau. Beje, labai patiko pavadinimas, kad skaniausias visatoje, namiškiai taip jį ir vadina. Ačiū, recepto autorei.
Nikarakwua
2012-02-04 19:39
Gavosi tiesiog tobulas ) aciu labai uz recepta. tiesiog kaip saldainis. Laaabaaai skanus !!!! rekomenduoju !!!
Ką dabar gaminame:
viskas
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Konkursas "Obuoliai, obuoliai!"
Dalyvaukite konkurse!
Konkursas "Obuoliai, obuoliai!"
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis