Skaniausias visatoje šokoladinis pyragas
AUTORIUS:
Karolina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 427)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 427)
Skaniausias visatoje šokoladinis pyragas
Skaniausias visatoje šokoladinis pyragas
Skaniausias visatoje šokoladinis pyragas
Skaniausias visatoje šokoladinis pyragas
Autorius apie receptą: Šis pyragas yra adaptuotas lietuviškiems produktams pagal garsaus virtuvės ševo David Lebovitz receptą. Esu kepusi daug tikrai labai skanių šokoladinių pyragų, bet niekas dar Šis pyragas yra adaptuotas lietuviškiems produktams pagal garsaus virtuvės ševo David Lebovitz receptą. Esu kepusi daug tikrai labai skanių šokoladinių pyragų, bet niekas dar neprašė recepto tiek daug kartų, kiek prašo paragavę šio pyrago. Pabandykit ir tikrai nenusvilsit! (...daugiau) Karolina
Redakcijos nuomonė: Fantastiškas pyragas tikriems šokoladinių pyragų mylėtojams. Kadangi redakcijoje mes būtent tokie ir esame, kepėme šį pyragą jau daugybę kartų ir kaskart jis pavykdavo Fantastiškas pyragas tikriems šokoladinių pyragų mylėtojams. Kadangi redakcijoje mes būtent tokie ir esame, kepėme šį pyragą jau daugybę kartų ir kaskart jis pavykdavo tobulai. Mums šis pyragas pats skaniausias atšalęs (daugmaž per naktį ar ilgiau pastovėjęs šaldytuve) ir supjaustytas mažais gabalėliais, nes kaip ir dauguma "brownie" tipo pyragų, yra gana saldus. Bet užtat kiekvienas mažas jo gabalėlis verta nuodėmės.

Pyragą pagaminsite labai lengvai ir greitai. Svarbiausia - jo neperkepkite. Kai pyrago viršus apkepa ir pasidengia traškiu sluoksniu, pyragą galite traukti iš orkaitės. Net jeigu atrodys, kad iškepimo dar tarsi trūksta, tiesiog leiskite pyragui atvėsti ir keletą valandų (bent 2-3) palaikykite šaldytuve. Pyragas puikiai sustings, liks burnoje tirpstančios šokoladinės tekstūros ir galėsite pjaustyti. O perkepęs jis išdžiūva ir, nors būna vis tiek skanus, bet ne toks tobulas.

Riešutai tinka bet kurie mėgiami, bet ypač - graikiški, migdolo arba lazdyno. Kartais kai patingime, migdolo bei lazdyno riešutus dedame net nepjaustytus. Susitaupo laiko ir šiame pyrage jie nesmulkinti puikiai tinka. Esame riešutų ir visai nedėję, pyragas vis tiek liko skanus. O kai pasiilgstame dar daugiau įvairovės, į šį pyragą įtarkuojame apelsino žievelės ar šiek tiek jį "pagurmaniname" žiupsneliu čili arba kardamono.
(...daugiau)
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
300 gramų juodojo šokolado
1 skardinė karamelizuoto kondensuoto pieno (ala Rududu)
3 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto
100 gramų riešutų (tinka migdolai, graikiniai ir kiti)
0.5 stiklinės cukraus
5 šaukštai miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Šokoladą su sviestu ištirpinti mikrobangėje. Sudėti cukrų, išmaišyti. Įmušti kiaušinius, gerai išmaišyti. Sudėti miltus, išmaišyti. Sudėti pasmulkinti riešutus, išmaišyti.
2.
Įkaitinti orkaitę iki 170 laipsnių. Skardą (naudojau 20cm x 20 cm dydžio) iškloti kepimo popieriumi. Sudėti trečdalį šokoladinės pasės ir šaukštu paskirstyti skardoje tolygiu sluoksniu. Ant jos šaukšteliu išdėlioti apie pusę indelio Rududu. Ant viršaus uždėti kitą trečdalį šokoladinės masės, šaukštu paskirstyti ir ant jos išdėlioti likusią Rududu dalį. Rududu nebijokite sudėti viso indelio, nes nors proceso eigoje gali pasirodyti, kad visos skardinės yra per daug, bet iškepus pyragą per daug tikrai nebūna :-). Ant viršaus uždėti likusią šokoladinės masės dalį ir šaukštu palyginti, kad ji daugmaž uždengtų Rududu gabaliukus.
3.
Kepti ne ilgiau kaip 30-40 min (perkepęs būna ne toks skanus). Išėmus leisti atvėsti ir prieš pjaustant palaikyti bent 3 valandas (idealu - per naktį) palaikyti šaldytuve, nes visas šio pyrago skanumas atsiskleidžia būtent atvėsus ir ašalus, karštas jis nebus toks skanus.
4.
Pjaustyti geriausiai mažais kvadračiukais, nes pyragas gana saldus, toks labiau saldainis net negu pyragas (kaip ir dauguma brownie tipo pyragų), bet užtat tame mažame gabalėlyje telpa tobulybės skonis.
AUTORIUS: Karolina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (18)
Sarune
2012-03-12 22:31
as kepiau si pyraga,man labai patiko!!! nerealus,pritariu recepto savininkei skaniausias visatoje:)) po mazyti gabaleli kai labai uzsinori kazko skanaus,mmm:) ATSAKYTI
Pūkelis
2012-02-14 12:44
Iškepiau šį nuostabų pyragą pagal šį receptą. Na, aišku be riešutų. Visai šeimai labai patiko, prašė, kad dar kada visą tai pakartočiau. Beje, labai patiko pavadinimas, kad skaniausias visatoje, namiškiai taip jį ir vadina. Ačiū, recepto autorei. :) ATSAKYTI
Nikarakwua
2012-02-04 19:39
Gavosi tiesiog tobulas :)) aciu labai uz recepta. :) tiesiog kaip saldainis. Laaabaaai skanus !!!! rekomenduoju !!! ATSAKYTI
E.
2011-12-04 13:35
Tikrai skaniausias!
Ir dar labai svarbu, kad visai paprastutis :) ATSAKYTI
Vilija
2011-08-18 17:51
Neblogas tikrai vienas iš skanesnių. Džiovinti rūgštūs vaisiai ar uogos skonio tikrai nesugadintų. O rududu netikrštėja, kai kepi. Jis toks ir lieka - minkšta karamelė. Aš jau ne vieną kepinį esu kepusi su Rududu :) ATSAKYTI
Dalius
2010-12-01 17:29
Sitas pyragas tikrai labai geras, tik as dar migdolus pakepinu pries tai ir tada nesmulkintus dedu. ATSAKYTI
Ilona
2010-11-27 16:18
Labai aciu uz recepta. Pyragas tikrai fantastiskas!! ATSAKYTI
Karolina
2010-11-11 09:34
Daiva, Anglijoje daugumoje parduotuvių rasite "Dulce de Leche", t.y. tokio kaip "karvutės" saldainio konsistencijos kremo indeliuose arba stiklainiuose. Esu mačiusi Nestle ir dar įvairiausių kitų firmų. Jis labai panašus į "Rududu", esu su juo gaminusi ir gavosi puikiai :) ATSAKYTI
Simona
2010-11-08 18:56
Daiva, kondensuoto pieno Anglijoje nera? jei yra, tai ji isvirus gautumete rududu :) Jei ne, tai jusu vietoje nebijociau paeksperimentuoti - ideti karameles :) pati taip pabandysiu ir parasysiu, kas gavosi :) ATSAKYTI
Daiva
2010-11-07 02:15
O kuo Rududu butu galima pakeist? Nes Anglijoj tokio nepastebejau? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis