Skaniausias visatoje šokoladinis pyragas
AUTORIUS:
Karolina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 416)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 416)
Skaniausias visatoje šokoladinis pyragas Skaniausias visatoje šokoladinis pyragas Skaniausias visatoje šokoladinis pyragas
Skaniausias visatoje šokoladinis pyragas Skaniausias visatoje šokoladinis pyragas Skaniausias visatoje šokoladinis pyragas
Autorius apie receptą: Šis pyragas yra adaptuotas lietuviškiems produktams pagal garsaus virtuvės ševo David Lebovitz receptą. Esu kepusi daug tikrai labai skanių šokoladinių pyragų, (...daugiau) Karolina
Redakcijos nuomonė: Fantastiškas pyragas tikriems šokoladinių pyragų mylėtojams. Kadangi redakcijoje mes būtent tokie ir esame, kepėme šį pyragą jau daugybę kartų ir kaskart jis (...daugiau)
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
300 gramų juodojo šokolado
1 skardinė karamelizuotas kondensuotas pienas (ala Rududu)
3 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto
100 gramų riešutų (tinka migdolai, graikiniai ir kiti)
0.5 stiklinės cukraus
5 šaukštai miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Šokoladą su sviestu ištirpinti mikrobangėje. Sudėti cukrų, išmaišyti. Įmušti kiaušinius, gerai išmaišyti. Sudėti miltus, išmaišyti. Sudėti pasmulkinti riešutus, išmaišyti.
2.
Įkaitinti orkaitę iki 170 laipsnių. Skardą (naudojau 20cm x 20 cm dydžio) iškloti kepimo popieriumi. Sudėti trečdalį šokoladinės pasės ir šaukštu paskirstyti skardoje tolygiu sluoksniu. Ant jos šaukšteliu išdėlioti apie pusę indelio Rududu. Ant viršaus uždėti kitą trečdalį šokoladinės masės, šaukštu paskirstyti ir ant jos išdėlioti likusią Rududu dalį. Rududu nebijokite sudėti viso indelio, nes nors proceso eigoje gali pasirodyti, kad visos skardinės yra per daug, bet iškepus pyragą per daug tikrai nebūna :-). Ant viršaus uždėti likusią šokoladinės masės dalį ir šaukštu palyginti, kad ji daugmaž uždengtų Rududu gabaliukus.
3.
Kepti ne ilgiau kaip 30-40 min (perkepęs būna ne toks skanus). Išėmus leisti atvėsti ir prieš pjaustant palaikyti bent 3 valandas (idealu - per naktį) palaikyti šaldytuve, nes visas šio pyrago skanumas atsiskleidžia būtent atvėsus ir ašalus, karštas jis nebus toks skanus.
4.
Pjaustyti geriausiai mažais kvadračiukais, nes pyragas gana saldus, toks labiau saldainis net negu pyragas (kaip ir dauguma brownie tipo pyragų), bet užtat tame mažame gabalėlyje telpa tobulybės skonis.
AUTORIUS: Karolina
Skaityti komentarus
Komentarai (18)
Sarune
2012-03-12 22:31
as kepiau si pyraga,man labai patiko!!! nerealus,pritariu recepto savininkei skaniausias visatoje:)) po mazyti gabaleli kai labai uzsinori kazko skanaus,mmm:)
Pūkelis
2012-02-14 12:44
Iškepiau šį nuostabų pyragą pagal šį receptą. Na, aišku be riešutų. Visai šeimai labai patiko, prašė, kad dar kada visą tai pakartočiau. Beje, labai patiko pavadinimas, kad skaniausias visatoje, namiškiai taip jį ir vadina. Ačiū, recepto autorei. :)
Nikarakwua
2012-02-04 19:39
Gavosi tiesiog tobulas :)) aciu labai uz recepta. :) tiesiog kaip saldainis. Laaabaaai skanus !!!! rekomenduoju !!!
E.
2011-12-04 13:35
Tikrai skaniausias!
Ir dar labai svarbu, kad visai paprastutis :)
Vilija
2011-08-18 17:51
Neblogas tikrai vienas iš skanesnių. Džiovinti rūgštūs vaisiai ar uogos skonio tikrai nesugadintų. O rududu netikrštėja, kai kepi. Jis toks ir lieka - minkšta karamelė. Aš jau ne vieną kepinį esu kepusi su Rududu :)
Dalius
2010-12-01 17:29
Sitas pyragas tikrai labai geras, tik as dar migdolus pakepinu pries tai ir tada nesmulkintus dedu.
Ilona
2010-11-27 16:18
Labai aciu uz recepta. Pyragas tikrai fantastiskas!!
Karolina
2010-11-11 09:34
Daiva, Anglijoje daugumoje parduotuvių rasite "Dulce de Leche", t.y. tokio kaip "karvutės" saldainio konsistencijos kremo indeliuose arba stiklainiuose. Esu mačiusi Nestle ir dar įvairiausių kitų firmų. Jis labai panašus į "Rududu", esu su juo gaminusi ir gavosi puikiai :)
Simona
2010-11-08 18:56
Daiva, kondensuoto pieno Anglijoje nera? jei yra, tai ji isvirus gautumete rududu :) Jei ne, tai jusu vietoje nebijociau paeksperimentuoti - ideti karameles :) pati taip pabandysiu ir parasysiu, kas gavosi :)
Daiva
2010-11-07 02:15
O kuo Rududu butu galima pakeist? Nes Anglijoj tokio nepastebejau?
Ką dabar gaminame:
viskas
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis