Purūs varškėčiai su karamelizuotais obuoliais

AUTORIUS:
Gabrielė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Purūs varškėčiai su karamelizuotais obuoliais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Purūs varškėčiai su gardžiais karamelizuotais obuoliais - tobuliems savaitgalio pusryčiams. Mūsų šeima labai mėgsta varškėčius, tad dažnai savaitgaliais jais Purūs varškėčiai su gardžiais karamelizuotais obuoliais - tobuliems savaitgalio pusryčiams. Mūsų šeima labai mėgsta varškėčius, tad dažnai savaitgaliais jais pasilepiname. Puiku tai, kad prie varškėčių galima tiekti tuo metu turimus sezoninius vaisius ar uogas, tad jau rudenėjant labai tinka obuoliai. (...daugiau) Gabrielė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų varškės (drėgnesnės)
150 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Užpilui:
2 vienetai obuolių (mažesnių)
50 gramų sviesto
50 gramų cukraus
1 šaukštelis cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį dėti varškę, berti cukrų, vanilinį cukrų, druską, įmušti kiaušinius ir gerai ištrinti šakute ar šaukštu.
2.
Į atskirą dubenį suberti miltus, kepimo miltelius, išmaišyti ir po truputį berti į dubenį su varške, minkyti. Miltų gali reikėti ir mažiau ar daugiau, tad neskubėkite suberti visų. Masė turi būti minkšta, bet tvirta tiek, kad būtų galima paimti rankomis.
3.
Imti gabaliuką paruoštos masės ir formuoti kamuolius, tuomet juos šiek tiek suploti delnais.
4.
Skardą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti varškėtukus ir kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 minutes arba kepti aliejumi įkaitintoje keptuvėje ant nedidelės kaitros po kelias minutes iš abiejų pusių iki kol gražiai apskrus.
5.
Obuolius nulupti, perpjauti pusiau, išpjauti sėklas ir supjaustyti nedideliais kubeliais.
6.
Į keptuvę dėti sviestą, ištirpinti, suberti cukrų ir pakaitinti iki kol cukrus ištirps, tuomet sudėti obuolius ir vis maišant pakepti apie 7 minutes.
7.
Iškepusius varškėčius dėti į lėkštes, uždėti karamelizuotų obuolių ir užpilti susidariusio skysčio nuo obuolių.
AUTORIUS: Gabrielė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital