Pomidorų ir ryžių mišrainė žiemai be acto

AUTORIUS:
Jovita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 65)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 65)
Pomidorų ir ryžių mišrainė žiemai be acto
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Puiki mišrainė, kuri labai tinka ir virti sriuboms, ir kaip garnyras. Man skanu būna ir tiesiog atsidarius jos pakabliuoti. Jeigu nemėgstate paprikos, galite jos nedėti visai, Puiki mišrainė, kuri labai tinka ir virti sriuboms, ir kaip garnyras. Man skanu būna ir tiesiog atsidarius jos pakabliuoti. Jeigu nemėgstate paprikos, galite jos nedėti visai, mišrainė ir be jos bus skani. Tas pats su česnaku - man jis čia labai tinka ir patinka, bet jeigu nemėgstate, tiesiog praleiskite. O jeigu patinka aštresni skoniai, galite į mišrainę įpjaustyti 1-2 čili pipiriukus, jie čia labai dera. Ryžiai geriausiai tinka ilgagrūdžiai, nes jie verdant geriau išlaiko formą. (...daugiau) Jovita
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 kilogramai pomidorų
1 kilogramas morkų
500 gramų raudonosios paprikos (galima nedėti)
500 gramų svogūnų
300 gramų ryžių
100 mililitrų aliejaus
5 skiltelės česnako (galima nedėti)
5 šaukštai cukraus
3 šaukštai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Ryžius išverdame, bet taip nepervirdami, kad liktų dar truputį kietoki, nes po to troškinsis drauge su visa mišraine ir baigs išvirti.
2.
Pomidorus nulupkite. Aš lupu taip - pomidorų viršuje įpjaunu kryžiukus ir tada pomidorus užpilu verdančiu vandeniu (jog pomidorus apsemtų). Palaikau porą minučių, o tada karštą vandenį nupilu, pomidorus užpilu šaltu vandeniu ir palieku pomidorus atvėsti. Odelės atsiskiria pačios. Nuluptus pomidorus supjaustykite kubeliais.
3.
Imkite storadugnį puodą, kuriame virsite mišrainę, į jį pilkite pusę viso aliejaus ir pakepinkite kubeliais supjaustytą svogūną, iki bus gražiai auksinės spalvos. Įdėkite kapotą česnaką ir dar minutę pakepinkite. Sudėkite tarkuotas morkas, kubeliais supjaustytą paprikas ir dar keletą minučių pakepinkite iki daržovės truputį suminkštės.
4.
Tada į puodą sudėkite pomidorus, berkite cukrų, druską, supilkite likusį aliejų ir viską užvirkite. Pavirkite ant nedidelės ugnies apie 7-10 minučių ir tada sudėkite ryžius. Pavirkite dar kokias 10 minučių.
5.
Karštą miršainę supilkite į švarius, iškaitintus stiklainius ir užsukite sandariais, karštu vandeniu nuplikytais dangteliais. Stiklainius apverskite dangteliais žemyn ir palikite visiškai atvėsti.
Patarimai:
Laikymas. Šią mišrainę geriausia laikyti vėsiame rūsyje ar sandėliuke. Jei tokio neturite ir norite laikyti spintelėje, virimo pabaigoje visgi įpilkite šiek tiek acto, jog laikoma šilčiau mišrainė nesurūgtų.
AUTORIUS: Jovita
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Loreta
2020-08-27 15:17
Labai skanu .Ačiū už pasidalinima. ATSAKYTI
Ligita
2019-08-19 15:55
O acto nereikia? ATSAKYTI
Raimonda
2019-08-19 18:15
Nereikia, vienas iš šios mišrainės pliusų ir yra būtent tas, kad jai nereikia acto :) ATSAKYTI
Motylda
2018-08-19 12:07
labai skanu aciu uz recepta.... ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital