Mini čeburėkai iš nelimpančios plikytos tešlos
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Mini čeburėkai iš nelimpančios plikytos tešlos
Autorius apie receptą: Iškepiau, pasiūliau paragauti kitiems, ir pati vos spėjau pagriebti paskutinį iš lėkštės. Kepsiu vėl tikrai ne kartą ir ne du, manau, kad vasaros iškyloms prie ežerų ir (...daugiau) Renata, KumutesVirtuve.lt
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Įdarui:
500 gramų kiaulienos faršo (geriausia kumpio)
4 skiltelės česnako (kapoto)
1 šaukštas sviesto
0.5 šaukštelio druskos
1 žiupsnelis gelsvės (arba petražolių, krapų ar kalendros)
Tešlai:
6 stiklinės miltų
2 stiklinės vandens (verdančio)
10 šaukštų aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai miltus persijoju į gilesnį indą, supilu aliejų, šaukštu permaišau ir supilu verdantį vandenį. Kuo intensyviau išmaišau ir palieku tešlą kelioms minutėms, kad pravėstų. Tada jau rankomis užminkau tešlą. Tešla elastinga, todėl galima iškočioti labai plonus lakštus.
2.
Įdarui visus produktus išminkau (sviestas turi būti kambario temperatūros). Specialia virtinių forma lipdau pyragėlius.
3.
Kepu juos gerai įkaitintoje, sausoje keptuvėje. Jokių riebalų į keptuvę pilti nereikia, nes užtenka aliejaus tešloje ir sviesto įdare. Kiekvieną pusę, priklausomai nuo kaitros, kepu apie 3 - 5 minutes.
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
Inga
2017-03-17 09:46
Labai geras receptas ir ne taip riebu, kaip tikri ceburekai! Tik as dar i vidu dejau svogūno :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis