Nulupkite obuolius ir išimkite sėklas. Supjaustykite obuolius griežinėliais.
Iš miltų, kiaušinių, kukurūzų miltų, kepimo sodos ir vandens sumaišykite tešlą.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Aliejaus pilkite tiek, kad jame galėtumėte skrudinti obuolius. Į tešlą pamirkykite obuolius ir sudėkite į keptuvę. Kepkite kol apskrus. Išimtus obuolius padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų aliejus.
Išpilkite beveik visą aliejų. Palikite vos du šaukštus. Sumažinkite liepsną ir įpilkite cukraus. Kaitinkite, kol cukrus pavirs į masę. Kai sirupas jau bus paruoštas, nukelkite keptuvę nuo dujinės. Jei sirupas labai greitai sukietėja, vėl pašildykite.
Apvoliokite keptus obuolius sirupe.
Karamelinį griežinėlį panardinkite į indą su vandeniu ir ledo gabaliukais. Sirupas greičiau atšals ir sukietės.
Valgydami būkite atsargūs. Sukietėjusi karamelė nėra labai lengvai įkandama.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)