Crostini su skumbrės ir sūrelio užtepėle

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Crostini su skumbrės ir sūrelio užtepėle
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Crostini su skumbrės ir sūrelio užtepėle
Crostini su skumbrės ir sūrelio užtepėle
Crostini su skumbrės ir sūrelio užtepėle
Autorius apie receptą: Traškios paskrudintos bagetės riekelės ir ši kremiška skumbrės užtepėlė dera be galo gardžiai, atrodo žavingai, o paruošimui pakaks vos 20-30 minučių. Užtepėlę mes Traškios paskrudintos bagetės riekelės ir ši kremiška skumbrės užtepėlė dera be galo gardžiai, atrodo žavingai, o paruošimui pakaks vos 20-30 minučių. Užtepėlę mes gardinome saulėje džiovintais pomidorais, bet vietoje jų tinka ir konservuotos paprikos ar tiesiog marinuoti agurkėliai. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
1 vienetas rūkytos skumbrės (naudojome karštai rūkytą, bet tinka ir šaltai rūkyta)
125 gramai kreminio sūrio (naudojome "Philadelphia" su žolelėmis, bet tinka ir klasikinio skonio)
5 vienetai saulėje džiovintų pomidorų (arba pagal skonį konservuotų paprikų ar marinuotų agurkų)
1 vienetas rausvųjų svogūnų (nedidelio arba 0.5 paprasto svogūno)
1 sauja krapų
1 šaukštas majonezo (arba pagal skonį)
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštelis krienų (arba garstyčių)
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
1 vienetas prancūziško batono (arba mėgiamos duonos)
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Prancūzišką batoną supjaustyti įstrižomis riekelėmis. Jas iš abiejų pusių aptepti alyvuogių aliejumi, išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
2.
Kepti iki 220 C laipsnių įkaitintos orkaitės viduryje apie 7-10 minučių. Stebėkite, kad nesuskrustų per daug - ištraukite riekeles, kai jos bus gražiai auksinės, bet nesudegusios. Kai ištrauksite, palikite atvėsti.
3.
Skumbrę smulkiai supjaustyti arba išskirstyti pirštais, dėti į dubenį. Gerai peržiūrėti, kad neliktų ašakų.
4.
Į dubenį su skumbre dėti kreminį sūrį, berti kuo smulkiau pjaustytą svogūną, smulkiai supjaustytus saulėje džiovintus pomidorus, smulkintus krapus, krienus, pilti citrinos sulčių, berti žiupsnelį juodųjų pipirų ir išmaišyti. Pagal skonį įmaišyti majonezo, išmaišyti.
5.
Užtepėlę tepti ant skrudintų prancūziško batono riekelių.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital