Pica be kvietinių miltų - rodome žingsnis po žingsnio!

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Pica be kvietinių miltų - rodome žingsnis po žingsnio!

Tai sveikesnė ir maistingesnė picos pagrindo alternatyva, puikiai tinkanti netoleruojantiems glitimo ar tiesiog norintiems atrasti sveikesnių alternatyvų seniems geriems skoniams. Jos pagrindui naudojamas žiedinis kopūstas.

Žinoma, pagrindo skonis šiek tiek kitoks negu tradicinės picos, tačiau tikrai puikus. Kopūsto nesijaučia, o ragaujantys sunkiai atspėtų picos pado sudėtį. Pagrindo tekstūra taip pat kitokia, bet standi, krašteliai traškūs, o į rankas paimtas gabalėlis išlaiko savo formą, nesubyra.

 

Priedus tokiai picai galima rinktis pačius įvairiausius - tokius, kokius mėgstate ir kokius dėtumėte ant įprastinės picos.


 

Picos pagrindui reikės:

 

 

  • 1 žiedinio kopūsto (galima naudoti ir šaldytą)
  • 1 kiaušinio
  • 1/2 stiklinės tarkuoto kietojo sūrio
  • 1 a.š. druskos
  • 1 a.š. džiovinto raudonėlio

 

Jei naudotumėte ne šviežią, o šaldytą žiedinį kopūstą, prieš gaminant jį atšildykite bei praleiskite 2 žingsnį (kaitinimą) - tiesiog susmulkinus iškart nusunkite skystį.


Pradedam!
 

1. Išskirstome žiedinį kopūstą žiedynais, dedame juos į maisto smulkintuvą ir sutriname iki trupinių tekstūros.



2. Žiedinio kopūsto trupinius beriame į sausą keptuvę ir maišydami kaitiname apie 5 minutes - kol trupiniai sušyla ir suminkštėja. Arba galima žiedinio kopūsto trupinius pašildyti ir suminkštinti ir mikrobangų krosnelėje.



3. Kai pašildyti žiedinio kopūsto trupiniai kiek pravėsta, dedame juos į marlę ir nusunkiame skystį. Čia prireiks jėgos, nes tikslas - pašalinti kuo daugiau skysčio, kad liktų tik sausa masė.



4. Į dubenį beriame sausus kopūsto trupinius, kiaušinį, tarkuotą sūrį, druską ir raudonėlį. Išmaišome. Masė turi būti tiršta, jei matosi kiek skysčio, pridėkite vieną kitą šaukštą beglitimių miltų - tai gali būti kukurūzų miltai arba universalus miltų mišinys be glitimo. Jeigu glitimo nevengiate, žinoma, tiks ir įprasti kvietiniai miltai.

 


 

5. Rankomis suformuojame picos pagrindą - jis nebus lipnus ir “minkomas” - veikiau jau reikės formuoti spaudžiamaisiais judesiais.

 


 

6. Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių - kol pagrindas sutvirtėja ir tampa auksinės spalvos.



Ant iškepusio pagrindo viršaus dėkite norimus priedus. Mes dėjome pomidorų padažą, mocarelą, vyšninius pomidorus ir kietąjį sūrį ir dar trumpam pašovėme į orkaitę, kad sūris išsilydytų.

 

Beje, jeigu norite sveikesnio varianto, pirktinį pomidorų padažą galite keisti greitu naminiu padažu, kurį pagaminsite pomidorų tyrę sutrynę su skiltele česnako, pagardinę druska, pipirais, džiovintu baziliku ir raudonėliu.


 

7. Iškepusią picą mes patiekėme apibarstę šviežiais baziliko lapeliais.



 


Patarimas:
Tokio picos pagrindo gamyba reikalauja pastangų, todėl galima iškarto gaminti daugiau ir dalį pagrindų užšaldyti. Tokiu atveju iškepkite picos pagrindus be priedų, atvėsinkite ir tuomet užšaldykite. O norint atšildyti reikės tik 10 minučių kepti pagrindą 200 laipsnių orkaitėje, uždėti priedus ir kepti dar 5 minutes.

Daugiau maistingų ir stilingų receptų galite rasti šioje Kristinos knygoje
Skaityti komentarus
Komentarai (2)
Gabrielė
2023-04-28 10:15
Tobula pica ATSAKYTI
Milda
2020-02-04 19:09
Tobulas padas, gavosi labai skani pica. Super! Ačiū už receptą :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital