Nuogas biskvitinis tortas su braškėmis - rodome žingsnis po žingsnio!

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Nuogas biskvitinis tortas su braškėmis

Vasara, saulė, braškės… ir braškinis tortas! Ar sugalvotumėte geresnį planą šiltam vasaros savaitgaliui? Žinoma, planų gali būti daug ir labai įvairių, bet, patikėkit, tikrai nepasigailėsite į juos įtraukę saldų, braškėmis kvepiantį desertą.

Jis tiesiog subalansuotas vasarai: paruošiamas lengvai ir greitai, nereikalaujantis daug įgūdžių ar laiko virtuvėje, gardinamas saldžiausiomis sezoninėmis uogomis. Net ir papuošimą galite rinktis paprasčiausią pasaulyje – „nuogi“ tortai vis dar populiarūs, o svarbiausia, jie tikrai labai gražūs!

Pasiruošę gaminti? Viskas paprasta kaip dukart du, bet kad neliktų nei vieno neatsakyto klausimo – detalus receptus ir nuotraukos žingsnis po žingsnio čia pat. Skanaus!

Nuogam tortui su braškėmis pagaminti mums reikės:

12-16 porcijų (22 cm skersmens tortas)
Paruošite per 1 val. 30 min.


Biskvitams:

  • 200 g minkšto sviesto
  • 1 stiklinės (200 g) cukraus
  • 4 didelių kiaušinių
  • 1 stiklinės (250 ml) graikiško jogurto
  • 3 stiklinių (420 g) kvietinių miltų
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • žiupsnio druskos
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus


Sirupui:

  • ¼ puodelio (65 ml) vandens
  • ½ citrinos sulčių
  • 1 šaukšto cukraus


Kremui:

  • 500 g maskarponės sūrio
  • 1 stiklinės (120 g) miltelinio cukraus
  • 2 stiklinių (500 ml) riebios grietinėlės (35-36 proc.)
  • ½ citrinos sulčių

 

  • 400-500 g šviežių braškių


Papuošti:

  • šviežių braškių
  • šviežių mėtų ar melisų lapelių
  • citrinos gabalėlių
  • migdolų riekučių
     

1. Paruoškite biskvitus. Pasiruoškite ingredientus.

 

 

2. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros (su vėjeliu). Kepimo popieriumi išklokite tris 22 cm skersmens kepimo formas.

3. Minkštą kambario temperatūros sviestą elektriniu plaktuvu išplakite su cukrumi iki purios masės, kol cukrus visiškai ištirps (tai gali užtrukti 6-8 minutes).

4. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno masę lengvai išplakdami.

5. Sudėkite graikišką jogurtą ir dar kartą išplakite.

6. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir vanilinį cukrų. Dalimis suberkite (geriausia - įsijokite!) mišinį į plakinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Gausite pakankamai tirštą tešlą.

 

 

7. Paruoštą tešlą padalinkite į tris dalis ir paskirstykite į tris kepimo formas.

 

 

8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol biskvitai iškils, taps gražios geltonos spalvos. Ar biskvitai jau iškepę, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.

9. Kelias minutes atvėsinkite biskvitus kepimo formose, tuomet išimkite, perkelkite ant grotelių ir leiskite visiškai atvėsti. Jei jie iškepė šiek tiek nelygiu paviršiumi, leiskite jiems atvėsti apvertę apačia į viršų.

 

 

10. Paruoškite sirupą biskvitų sulaistymui. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite vandenį, citrinų sultis ir cukrų, kol cukrus ištirps.

11. Paruoškite kremą. Pasiruoškite ingredientus.

 

 

12. Maskarponės sūrį ir miltelinį cukrų sudėkite į plakimo indą. Išplakite, kol produktai susimaišys, bet ne ilgiau – neperplakite maskarponės, nes perplakta ji sušoks į gumuliukus.

13. Plakdami vidutiniu greičiu, lėtai pilkite grietinėlę. Supylę visą, padidinkite plakimo greitį. Vos tik gausite tvirtą, tirštą kremą, plakti nustokite. Būkite atidūs, nes perplaktas kremas sušoks į gumuliukus.

14. Įmaišykite citrinų sultis. Kremas turi būti tirštas, laikantis formą.

 

 

15. Dalį braškių supjaustykite riekelėmis, kitą dalį – pasilikite papuošimui.

 

 

16. Susluoksniuokite tortą. Pirmąjį biskvitą dėkite ant tortinės, padėklo ar didelės lėkštės. Apšlakstykite sirupu. Aptepkite trečdaliu maskarponės kremo. Ant viršaus išdėliokite braškių riekeles.

 

 

 

 

17. Dėkite antrąjį biskvitą, labai lengvai paspauskite delnais. Apšlakstykite sirupu, aptepkite antru trečdaliu maskarponės kremo ir išdėliokite braškių riekeles.

18. Uždėkite trečiąjį biskvitą, vėl lengvai paspauskite delnais. Apšlakstykite sirupu ir aptepkite likusiu maskarponės kremu.

 

 

19. Palaikykite šaldytuve bent 2 valandas iki patiekiant.

20. Papuoškite šviežiomis braškėmis, citrinų gabalėliais, migdolų riekutėmis, šviežių mėtų ar melisų lapeliais. Pjaustykite gabalėliais ir patiekite.

 


 

PATARIMAI IR PASTEBĖJIMAI

MILTAI. Puriausią biskvitą iškepsite su kvietiniais miltais, tačiau norėdami išmėginti šį tą naujo, trečdalį jų galite pakeisti migdolų miltais. Biskvitai bus šiek tiek sunkesni, tačiau tuo pačiu ir sodresnės tekstūros bei skonio.

AR SVARBI BISKVITO PRODUKTŲ TEMPERATŪRA? Taip! Pasirūpinkite, kad jie visi būtų vienodos temperatūros; iš šaldytuvo produktus išimkite dar porą valandų iki ruošiant biskvitą.

BISKVITO PURUMO PASLAPTIS. Ji labai paprasta – oras. Štai todėl paskutiniame biskvito ruošimo žingsnyje miltų mišinį į plakinį įmaišykite lengvais judesiais, o ne išplakite plaktuvu. Orkaitę taip pat bus geriausia įkaitinti jau prieš maišant biskvito tešlą, kad vos paruoštą biskvitą galėtumėte kepti.

JEI NETURITE TRIJŲ KEPIMO FORMŲ? Nieko tokio – kepkite vienoje formoje. Biskvitas tuomet keps ilgiau (apie 45 minutes ar net šiek tiek ilgiau, bet nepamirškite, kad kiekviena orkaitė individuali – stebėkite ir patikrinkite mediniu pagaliuku), o iškepusį ir visiškai atvėsintą labai aštriu peiliu perpjaukite į tris dalis.

SIRUPAS. Jei mėgstate drėgnus tortus (ar jeigu tortą ketinate patiekti netrukus), biskvitus būtinai sulaistykite sirupu – jie taps drėgnesni, minkštesni, greičiau įgers kremą.

KREMAS. Tai – vienas pačių paprasčiausių kremų, tačiau reikalaujantis atidumo įsiskaitant į receptą. Maskarponę ir miltelinį cukrų lengvai išplakite tik tol, kol miltelinis cukrus įsimaišys (neperplakite!). Toliau lėtai plakdami, pilkite šaltą riebią grietinėlę. Plakimo greitį pamažu didinkite. Supylę visą grietinėlę, plakite tik tol, kol gausite tvirtą, tirštą kremą. Tuomet plakti iškart nustokite, nes kremą lengva perplakti, o tuomet jis sušoks į gumuliukus ir nebebus tinkamas desertams ruošti. Toks maskarponės ir grietinėlės kremas puikiai tinka daugeliui desertų, šis tortas – ne išimtis. Kad būtų gaivesnis, pagardinkite citrinų sultimis!

LAIKYMAS. Tortą su šviežiomis uogomis geriausia patiekti tą pačią arba rytojaus dieną, kol uogos dar šviežios, kremas purus ir tvirtas. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.

EKSPERIMENTUOKITE! Lygiai tokį patį tortą galite ruošti su įvairiausiomis mėgstamomis uogomis: mėlynėmis, avietėmis, šilauogėmis ar šviežiais/konservuotais vaisiais.

 

Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital