Pasigaminkime maistinius dažus patys!

2011-01-26
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
Pasigaminkime maistinius dažus patys!

Kartais negana iškepti skanų pyragą ar sausainius. Norisi, kad jie būtų akiai mielesni. Tam galima panaudoti maistinius dažus. Deja, parduotuvėse randami dažai yra sintetiniai ir nepasižymi natūralumu... Todėl kviečiame kartu pasigaminti maistinių dažų!

 

Geltona. Sumaišykite ciberžolės miltelius su šiek tiek karšto vandens. Turi gautis kažkas panašaus į pastą-kremą. Tinka glajui ir kietai papuošimo masei.

 

Rožinė. Burokėlių sultys jums padės išgauti blankią rožinę spalvą. Tinka glajui ir minkomai papuošimo masei.

 

Raudona/rožinė. Šaldytas arba šviežias avietes sudėkite į puodą, maišykite, kad neprisviltų uogos, ir virkite ant labai mažos ugnies. Darykite tai, kol gausite tirštą masę.
Tuomet perkoškite, kad liktų tik skystis ir atvėsinkite.
Spalva bus rausvai rožinė. Tinka glajui, bet ne kietos konsistencijos papuošimo masei, kurią reikia minkyti (pavyzdžiui gėlytėms, lapeliams ir tt.).

 

Violetinė. Šaldytas arba šviežias mėlynes apdorokite taip pat kaip avietes.

 

Žalia. Jums bus reikalingi špinatai ciberžolė. Nupjaukite šipantų kotelius ir išspauskite sultis. Pagaminkite ciberžolių pastą (gaminimas nurodytas prieš tai). Sumaišykite. Tinka ir glajui ir kietai papuošimo masei.

Sutrynę avokadą iki vientisos masės taip pat gausite žalią spalvą.

 

Ruda. Čia jums pasitarnaus natūrali karamelė, pagaminta iš cukraus ir vandens, arba persijoti kakavos milteliai. Tinka glajui.

 

Beje:

  • Šios spalvos bus daug blankesnės nei sintetinės pirktinės.
  • Glajui nenaudokite daug paruošto spalvoto skysčio.
  • Minkomai masei taip pat nepadaugkinkite paruoštų dažų, nes masė bus gliti.
  • Dar viena priežastis nepadauginti maistinių dažų - pakitęs skonis. Todėl būkite saikingi ir būtinai paragaukite paruoštą nudažytą masę.
Skaityti komentarus
Komentarai (2)
MamosReceptai.lt
2011-01-31 16:11
Miela Andželika,

Jau ištaisėme savo klaidelę, dėkojame už pastabą ir už Jūsų patarimus! ;) ATSAKYTI
anzelika
2011-01-31 13:08
noriu truputuka pakomentuoti del siu spalvu isgavimo,burokeliu sultis taip priduoda ruzava spalva bet jei deti ja pvz i cukrine mase tortams puosti nepatarciau ne skonis kartokas ir kvapas nekoks,o melines neduoda violetines spoalvos jos duoda tik ruzava as kaip tik taip ir dariau,nekada netikekit kad zalia arbata duoda zalia spalva ji tik priduoda sviesej geltona,morku sultis priduoda sviesej oranzine
,beje dar kaip jus rasot :Raudona. Šaldytas arba šviežias avietes sudėkite į puodą, maišykite, kad neprisviltų uogos, ir virkite ant labai mažos ugnies. Darykite tai, kol gausite tirštą masę.
Tuomet perkoškite, kad liktų tik skystis ir atvėsinkite.
Spalva bus rausvai rožinė. Tinka glajui, bet ne kietos konsistencijos papuošimo masei, kurią reikia minkyti (pavyzdžiui gėlytėms, lapeliams ir tt.).rasot raudona o gale iseina ruzava :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital