Šio sekmadienio, gegužės 9 dienos rytą TV3 eteryje laidoje “La Maistas” mūsų šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius kvietė atidaryti grilio sezoną ir besimėgaujant puikiu pavasario oru gardžius patiekalus pradėti ruošti lauke.
Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. Visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia, o daugiau apie juos - toliau šiame straipsnyje.
Laidos šefas Vylius gamino grill mėsos asorti. Šis patiekalas puikiai tiks šeimai, kurios nariai mėgsta skirtingas mėsas - kas norės, gardžiuosis vištienos kulšele, kam patinka, galės ragauti šoninę, o kam patinka dešrelės, puikiai skanaus chorizo dešreles. Vylius parodė, kaip paruošti puikų sūrio padažą, kuris puikiai tinka prie mėsos patiekalų. Ruošiant šoninę, Vylius rekomenduoja ją aptepti prieskonių mišiniu ir palikti per naktį marinuoti.
Nuotraukos Dainiaus Mackonio
Antrasis laidos šefas Tomas gamino rūkytą skumbrę su riešutais ir rūkytomis daržovėmis. Skumbrę namuose išrūkyti visiškai nesudėtinga. Tomas pamini, kad skumbrę renkasi, nes ji nekaulinga, pakankamai riebi ir daugelio pamėgta. Tomas gardžią skumbrę tiekė su padažu, kurį labai nesudėtinga paruošti ir net nereikės naudoti jokių kitų ingredientų - užteks jau paruošto skumbrės marinato.
Nuotraukos Dainiaus Mackonio
Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės žiūrėdami „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9:30 val. per TV3!