Žydintis „Napoleonas"

AUTORIUS:
MamosReceptai.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 135)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 135)
Žydintis „Napoleonas"
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
400 g sušalusio sviesto
1 stiklinė pieno
6 stiklinės miltų
Kremui:
400 g sviesto
2 stiklinės cukraus
8 šaukštai miltų
2 kiaušiniai
1 l pieno
2 šaukštai romo arba konjako
2 pakeliai vanilės cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sviestą burokine tarka sutarkuojame į miltus, supilame pieną ir lengvai išmaišome tešlą. 2 val. ją laikome šaltai. Iš atšaldytos tešlos kočiojame 3-4 mm storio lakštus ir apipjauname kraštus, suteikdami jiems norimą formą. 3/4 tešlos sunaudojame dideliams trikampiams, o 1/4 - mažiems. Lakštus subadome šakute ir iškepame 150°-170°C temperatūroje. Kremui puode užverdame pieną, cukrų ir 200 g sviesto. Kaitindami ant mažos ugnies ir nuolat maišydami suberiame miltus. Į praaušusį kremą įmaišome likusį sviestą, po vieną kiaušinį, suberiame vanilės cukrų ir supilame romą. Kremu pertepame iškeptus lakštus, aptepame viršų ir šonus. Tortą apibarstome trupiniais ir papuošiame.
AUTORIUS: MamosReceptai.lt
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (11)
skanumelis
2015-07-09 01:10
Pasigaminau si recepta gavosi puikej tad darysiu dazniau ji . ATSAKYTI
Giedrė
2014-03-14 08:50
Tokį tortą aš darau labai dažnai, tik su tešla nevargstu nusiperku bemielę sluoksniuotą. Dar prieš tepant kremą papločius (iškeptus) pertepu juodųjų serbentų uogiene suteikia gaivumo. kas ragavo visiems lb patiko. ATSAKYTI
EDITA
2014-03-14 01:35
pagal sita recepta tai kremo gaunasi kibiras,daug metu kepam sita torta ir kremo uztenka is puses itro pieno,kur tu matei kad ant dvieju kiausiniu reiketu 8 saukstu miltu ATSAKYTI
Kristina
2013-03-10 10:21
Sis receptas yra pats tragiskiausias koki galejau rasti :D net juokas ima.
Kremo gaunasi, gal tris krtus per daug nei reikia. Parasyta 2 pakeliai vanilinio cukraus, o po kiek gramu tie pakeliai? Ar parduotuvej, kurioj perki tera vienos rusies ir manai, kad visur tas pats? Dariau lygiai taip, kaip sako receptas ir dar atsizvelgiau i Ievos komentarus. Aciu, bet daugiau taip nedarysiu :D ATSAKYTI
Kristina
2013-03-07 20:25
Noriu paklausti, kodel trikampiai? Kiek laiko kepti lakstus? Teslai susalusio sviesto, ar jis turi buti susales saldytuve ar saldymo kameroje? ATSAKYTI
Ieva
2012-08-13 21:06
Katik pasigaminau napaleona butent pagal sita recepta, tik tesla pirkau gatava- saldyta, sluoksniuota, bemiele is mantingos. Visiem bambantiem kad kremas nesigavo, kad vietoj 8 saukstu miltu reikia 3 stikliniu, tai patarsiu patylet, nes klaidinat tuos, kurie iesko gero recepto. Viska kremui darau kaip parasyta, ir niekas nieko nesutrauke, skonis isties puikus-svarbu laikytis instrukcijos, kad piena uzvirti, tada sumazinus ugni ir kai jis nebeburbuliuoja, pamazu bert miltus vis maisant(as maisiau "sluotele"), o praausus supilt sviestuka(istirpinau mikrobangej), vanilini cukru bei roma. Viskas tikrai puiku ir skanu! O tie, kurie neturite kur pareikst savo nuomones-bent nerasinekit po receptais nesamoniu, nes kai paskaiciau komentarus, jau ir issigandus buvau kad teks viska mest lauk. Bet, pasirodo, receptas tikrai puikus! Aciu autoriui!!!! ATSAKYTI
orinta
2012-05-16 19:41
siap skanus gavosi, tik miltu reikejo ne 8 saukstu o 3 geru stikliniu. ATSAKYTI
greta
2011-12-02 19:15
man mociute padarys napaleona mano gimtadieniui:D ATSAKYTI
ilona
2011-09-05 14:59
Dariau - nepavyko. Iškepiau lakštus, labai kieti ir trapus, net nepakylo tolygiai , tik vienas kampas išsiputė. Kituose receptuose skaiciau kiaušini deda ar kokio kildiklio. Kremas taip pat nepavyko, labai jau abstrakciai 8 šaukštai miltu litrui pieno - skistokas gavosi, dėjau dar pudingo kad susikabintu. O ir brendi gerai kad ipiliau i atskira inda su nedaug kremo, nes sutrauke - buciau sugadinusi galutinai. ATSAKYTI
Aurimas
2011-03-28 07:52
Kai as dariau napaleona tai jokio pieno i tesla nepyliau sviestas viska suklijuoja :) ir i krema reikia deti citrinos sulciu - kitaip riebalu nesutrauks :) Dariau pagal cia rasta recepta jei neklystu. Ir teslos is anksto pjaustyt nereikia :) geriau iskelti lakstus ir susipjaustyt kaip tik nori ATSAKYTI
Danguole
2011-02-27 13:59
Labai skaniai gavosi, dariau vyro gimtadieniui - visiems sveciams tikrai patiko ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
salotos, mišrainės
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital