Žemės riešutų sviestas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Žemės riešutų sviestas
Žemės riešutų sviestas
Žemės riešutų sviestas
Žemės riešutų sviestas
Žemės riešutų sviestas
Žemės riešutų sviestas
Žemės riešutų sviestas
Žemės riešutų sviestas
Žemės riešutų sviestas
Autorius apie receptą: Sugalvojau pasidaryti žemės riešutų sviestą, kurį, tiesą pasakius, pradėjau mėgti visai neseniai. Na, gal mėgti ir nėra visai teisingas žodis, apibūdinantis mano ryšį Sugalvojau pasidaryti žemės riešutų sviestą, kurį, tiesą pasakius, pradėjau mėgti visai neseniai. Na, gal mėgti ir nėra visai teisingas žodis, apibūdinantis mano ryšį su juo, bet tiesiog riešutų sviesto anksčiau mano gyvenime kažkaip nebuvo ir, regis, buvo gerai. Bet ima viskas ir apsiverčia aukštyn kojomis, pomėgiai ir įpročiai keičiasi.
O kad būčiau rami dėl sudedamųjų dalių, nusprendžiau jį pasidaryti. Gi tai visai nesudėtinga! Ingredientai skirti vienam 250 ml indeliui.
(...daugiau) Inga's Sweeterie
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
300 gramų žemės riešutų (pakepintų)
60 gramų sviesto (lydyto)
1 šaukštas skysto medaus
1 žiupsnelis jūros druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į galingą maisto smulkintuvą sudedame žemės riešutus, lydytą sviestą ir jūros druską.
2.
Smulkiname lėtu greičiu apie 30 sekundžių, kol gausime stambius trupinius. Karts nuo karto sustabdome ir sustumiame centro link riešutus. Triname riešutus, vis atstumdami nuo sienelių, kol jie įšyla ir visiskai susitrina. Riešutų sviestas turi tapti skystas ir vientisas. Man visas trynimas užtruko apie 10 - 15 minučių, tad reikia turėti šiek tiek kantrybės.
3.
Įmaišome skystą medų ir perplakame dar kartelį. Labai ilgai maišyti nereikėtų, nes gali pradėti skirtis riebalai. Sukrečiame riešutų sviestą į švarų indelį, paliekame atvėsti ir tuomet uždarome. Toks sviestas laikosi apie 2 savaites.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Margarita
2017-03-27 21:30
Tai kam bereikia papildomai druskos, jei sūdyti riešutai. Tikras receptas yra visiškai be medaus ir be jokios druskos. Taip pat riešutai naturalūs, nesūdyti. ATSAKYTI
Laura
2017-03-28 10:49
Jūros druska paryškina kremo saldumą :) Jei nemėgstate su druska, galite jos ir nedėti, man asmeniškai labai skanu truputis sūrumo riešutų svieste - primena Snickers šokoladukus :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital