Autorius apie receptą:
Iš šio kiekio pagaminsite labai daug cepelinų (apie 30), tad galite proporcijas drąsiai koreguoti pagal savo poreikį.
Iš šio kiekio pagaminsite labai daug cepelinų (apie 30), tad galite proporcijas drąsiai koreguoti pagal savo poreikį.
Anželika Stančikienė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 30
5 kilogramai
bulvių
1 kilogramas
bulvių
(virtų)
Įdarui:
1 kilogramas
varškės
(geriau sausesnės)
100 gramų
grietinės
šiek tiek
druskos
šiek tiek
pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Virtas bulves geriausiai virti su lupenomis, nes tada jos išsaugo daugiausiai krakmolo. Bet kai laiko nėra, tai tiesiog jas supjaustau į keturias dalis ir verdu. Išvirusias ir atvėsusias bulves sutrinti į košę.
2.
Žalias bulves taip pat sutrinti, į bulvių tarkius visada dedu vitamino C, kad jie nepatamsėtų, tokiam kiekiui ištirpinu dvi vitamino C tabletes bulvių sultyse.
3.
Tarkius nuspausti per tankų audinį, bet saikingai, kad masė neliktų per sausa. Skysčio neišpilti, šiek tiek palaukti, kol nusistovės krakmolas, ir jį grąžinti į tarkius. Sumaišyti žalių bulvių tarkius, virtas sutrintas bulves ir krakmolą.
4.
Įdarui varškę pagardinti trupučiu druskos ir pipirų, dėti grietinės ir išmaišyti. Jeigu varškė skystoka, į ją dar dėti truputuką krakmolo.
5.
Iš bulvių masės formuoti cepelinus, į juos dėti varškės įdaro.
6.
Dideliam puode užvirti vandenį, jį pagal skonį pasūdyti. Kai vanduo užvirs, atsargiai sudėti cepelinus ir virti apie 20 minučių, cepelinams iškilus į paviršių, kaitrą sumažinti.
7.
Virdama krakmolo į vandenį papildomai nededu, bet patarimas jaunoms šeimiminkėms - jeigu bijote, kad cepelinai virdami gali išsileisti, galima kiekvieną cepeliną prieš verdant vos vos apvolioti krakmole.
8.
Išvirusius cepelinus galima patiekti su šoninės ir svogūnų padažu - pakepinti svogūnus ir žalią šoninę, nupilti riebalus, jeigu jų būna per daug. Cepelinams su varške taip pat labai tinka senovinis padažas - tirpintas sviestas, sumaišytas su grietine ir pagardintas trupučiu druskos bei pipirų.