Autorius apie receptą:
Žavinga obuolių užkandėlė, kuri patiks ir mažiems ir dideliems!
Žavinga obuolių užkandėlė, kuri patiks ir mažiems ir dideliems!
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 vienetas
obuolių
120 gramų
riešutų sviesto
pagal poreikį
zefyrų
šiek tiek
citrinų sulčių
šiek tiek
maistinių dažų
(arba tirpinto šokolado)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Obuolį pjauti pusiau, išimti sėklas, supjaustyti storesniais griežinėliais. Jeigu užkandį tieksite ne iškart, griežinėlius apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsuotų. Jeigu tieksite iškart, to daryti nebūtina.
2.
Imti po du griežinėlius ir ant jų iš vienos pusės tepti riešutų sviesto.
3.
Ant pusės su riešutų sviestu vieną šalia kito dėti zefyrus nuo krašto iki krašto.
4.
Ant viršaus riešutų sviestu į apačią dėti kitą obuolio riekelę.
5.
Smeigti du 10 cm ilgio medinius pagaliukus. Ant jų – po zefyrą.
6.
Maistiniais dažais (arba tirpintu šokoladu) padaryti taškelius ant užmautų zefyrų.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.