1.
Ruošiame tešlą: dubenyje sumaišome abiejų rūšių miltus, druską, cukrų. Sudedame nedideliais kubeliais pjaustytą sviestą ir pirštų pagalba triname iki drėgnų trupinių. Stengiamės tai atlikti kuo greičiau, kad sviestas neištirptų.
2.
Pilame po šaukštą vandens ir minkome tešlą, kol susiformuos į vientisą rutulį.
3.
Įvyniojame į maistinę plėvelę ir paliekame šaldytuve mažiausiai 30 minučių.
4.
Marinuojame vyšnias įdarui: vyšnias, vyną, cukrų, citrinos sultis ir žievelę sumaišome gilesnėje lėkštėje, uždengiame ir paliekame apie 1 val. ar ilgiau, kad vyšnios gerai pasimarinuotų.
5.
Nusunkiame vyną, bet jo neišpilame. 1/8 puodelio vyno atidedame į šoną.
6.
Likusį vyną supilame į nedidelį prikaistuvą ir ant silpnos ugnies kaitiname, kol vyno kiekis sumažės per pusę.
7.
Vyšnias apibarstome kukurūzų krakmolu ir supilame 1/8 vyno, kurį buvome atidėję į šalį. Gerai išmaišome.
8.
Kita vyno dalimi (kurią virinome) apipilsime jau iškeptas galetes.
9.
Formuojame galetes: tešlą padalijame į 4 vienodo dydžio dalis.
10.
Tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų iškočiojame 1 mm storio apskritimą, jį pernešame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
11.
Į centrą dedame 1/4 vyšnių.
12.
Imame vieną apskritimo išorinę dalį ir lenkiame link centro, tačiau jo neuždengiant. Taip užlankstome (judėdame ta pačia kryptimi) visą apskritimą. Į centrą užpilame po šaukštą vyno, likusio vyšnių dubenėlyje.
13.
Tą patį veiksmą pakartojame su visomis likusiomis galetėmis.
14.
Lengvai išplakame kiaušinį. Juo aptepame užlankstytą tešlą. Pabarstome cukrumi.
15.
Kepame įkaitintoje iki 180 C orkaitėje apie 25 - 30 minučių, kol gražiai paruduos ir vyšnios burbuliuos centre.
16.
Šiek tiek atvėsiname, užtepame likusiu vynu.
17.
Dedame į centrą ledų, grietinėlės, natūralaus jogurto ir valgome, kol jos dar šiltos.