Voveraitės kokosų pieno padaže

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Voveraitės kokosų pieno padaže
Voveraitės kokosų pieno padaže
Voveraitės kokosų pieno padaže
Voveraitės kokosų pieno padaže
Autorius apie receptą: Šis receptas – sveikenis analogas tradiciniam voveraičių gamybos būdui – grietinėlėje/grietinėje.
Man jis net žymiai skaniau. Mes valgome su saldžiom bulvėm, sorgų
Šis receptas – sveikenis analogas tradiciniam voveraičių gamybos būdui – grietinėlėje/grietinėje.
Man jis net žymiai skaniau. Mes valgome su saldžiom bulvėm, sorgų kruopom (gaunas beveik rizotas-hibridas), kepintais keto picos pado paplotėliais. Tai vat aš gaminu tokio tipo voveraites kone kaskart gavus kašiką šių miško gražuolių, bet kažkodėl nesu dar publikavusi šio recepto. Čia iš tų, kur atrodo per daug buitiniai blogui.
(...daugiau) Natalija, Stebuklinga mėta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 litras voveraičių (ar 2 litrų, galima ir daugiau)
1 vienetas svogūnų (ar 2 vnt)
1 vienetas sultinio kubelių (ar jau paruošto sultiniio, tokio tipo kaip Sukčius)
100 mililitrų balto vyno (ar vandens + šlakelio vynuogių acto)
šiek tiek žuvies padažo (nebūtina, bet labai rekomenduotina)
250 mililitrų kokosų kremo (ar gėrimo - pieno)
šiek tiek žalumynų (smulkintų krapų, pankolio, petražolių, kalendros ar kt. mėgstamų)
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Padažui reikia 2 keptuvių! Tai pradžioje reiktų pasiruošti dvi keptuves (galima išsisukti ir su viena, bet man taip paprasčiau): viena grybam, kita – svogūnam.
2.
Voveraites gerai nuplaunu (žr. patarimus). Supjaustau didesnes, jeigu norisi.
3.
Smulkiai kapotą svogūną apkepinu iki auksinės spalvos keptuvėje su aliejumi. Gretimoje keptuvėje sudedu kepti voveraites, o susidariusį skysti nupilu į svogūnus.
4.
Nuolat maišau voveraites, bet ir nepamirštu svogūnų, į kuriuos supilu vyną, sultinio kubelį ir palieku troškintis.
5.
Voveraitės jau turėtų pradėt čirškėt, tad apšlakstau žuvų padažu.
6.
Sudedu pasitušinusius svogūnus, užpilu kokosų kremu ir išmaišau.
7.
Lengvai patroškinu minutę kitą ir dedu smulkintų žolelių. Jeigu yra noro - druska ir pipirai.
Patarimai:
Mažai kas žino, jog voveraičių geriau ilgai nemirkyti vandenyje, nes prisigers ir taps guminės. Siūlau į didesnį dubenį su šaltu vandeniu įdėti po valgomą šaukštą druskos išmaišyti. Merkti, pamakaluoti kokias 10 sekundžių ir išimti. Vandenį su šiukšlytėm nupilti. Ir kartotį “procedūrą” 3-4 kartus. Didžioji dalis miško prielipų turėtų būti pasišalinusi. Druska padeda joms “atsiklijuoti”.
Aš labai mėgstu žuvų padažą, man jis suteikia papildomo “umami”, bet jeigu nepatinka, jį puikiai pakeičia paprastoji druska.
Pats gaminimo procesas labai paprastas. Dažniausiais užtrunku kokias 15 min, bet iš esmės gali viską pasiruošti iš anksto, o atėjus pietum tik užpilti kokosų pienu.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital