Vištienos kepenėlių paštetas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Vištienos paštetas
Vištienos paštetas
Vištienos paštetas
Autorius apie receptą: Paštetą pasigaminti visai nesudėtinga, todėl neatidėliokite ir būtinai pasigaminkite. Juk gera žinoti ką valgai. Paštetą pasigaminti visai nesudėtinga, todėl neatidėliokite ir būtinai pasigaminkite. Juk gera žinoti ką valgai. Edita, Oditėlės blogas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 gramų kepenėlių
200 gramų sviesto
50 mililitrų vandens (apytikriai)
30 gramų džiovintų spanguolių
1 vienetas svogūnų (didelio)
2 šakelės čiobrelių
2 vienetai lauro lapų
1 žiupsnelis malto muskato
pagal skonį druskos
pagal skonį juodųjų pipirų
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Nuo vištienos kepenėlių nupjaustykite gyslas ir riebalus. Supjaustykite vienodais nedideliais gabalėliais.
2.
Į keptuvę įpilkite aliejaus, įkaitinkite.
3.
Svogūną supjaustykite kubeliais, suberkite į keptuvę ir kepkite iki kol suminkštės.
4.
Tuomet į keptuvę su svogūnais sudėkite 150 gramų sviesto, kai išsilydys, dėkite kepenėles, lauro lapelius, čiobrelio šakeles, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, muskato riešutu ir troškinkite ant silpnos ugnies 15-20 minučių.
5.
Išimkite lauro lapelius ir čiobrelio šakeles, tuomet keptuvės turinį sudėkite į dubenį ir sumalkite elektriniu smulkintuvu. Įpilkite vandens, jei norite, kad paštetas būtų šiek tiek minkštesnis.
6.
Įdėkite džiovintas spanguolės ir gražiai išmaišykite mentele. Tik jau nenaudokite elektrinio smulkintuvo.
7.
Likusį sviestą dėkite į dubenį ir ištirpinkite.
8.
Sudėkite paštetą į norimus indelius ir ant viršaus užpilkite sviestu. Dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
9.
Paštetą tepkite ant paskrudintos batono riekelės ir ant viršaus uždėkite marinuotų agurkėlių.
Patarimai:
Pašteto laikymas. Neprakabintą, sviestu užpiltą paštetą, galima laikyti šviežią šaldytuve visą savaitę.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital