Vištiena orkaitėje, įkvėpta picos - su saliamiu ir mocarela

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Vištiena orkaitėje, įkvėpta picos - su saliamiu ir mocarela
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Vištiena orkaitėje, įkvėpta picos - su saliamiu ir mocarela
Vištiena orkaitėje, įkvėpta picos - su saliamiu ir mocarela
Vištiena orkaitėje, įkvėpta picos - su saliamiu ir mocarela
Autorius apie receptą: Tokie greiti receptai yra tikras išsigelbėjimas, kai norisi ilgai neužsibūti virtuvėje, bet puikia vakariene ar pietumis nustebinti šeimyną. Pavyksta sočiai, gardžiai, Tokie greiti receptai yra tikras išsigelbėjimas, kai norisi ilgai neužsibūti virtuvėje, bet puikia vakariene ar pietumis nustebinti šeimyną. Pavyksta sočiai, gardžiai, atrodo labai žaviai. Vištiena vadinasi įkvėpta picos, nes ingredientai būdingi picai - itališkos žolelės, pomidorai, saliamis ir sūris. Tokiam deriniui sunku atsispirti. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
4 gabalėliai vištienos krūtinėlės
400 gramų konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse
120 gramų mocarela sūrio (pjaustyto riekelėmis)
80 gramų saliamio (arba kitos mėgiamos dešrytės ar rūkytos mėsos)
1 vienetas pomidorų
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
3 skiltelės česnako
1 šaukštelis druskos (arba pagal skonį)
1 šaukštelis itališkų žolelių (džiovintų)
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
1 sauja baziliko lapelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 220 ° C (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be vėjelio).
2.
Kiekvienoje vištienos krūtinėlėje padaryti įpjovą per šoną, kad būtų lyg kišenėlė. Pjauti reikėtų atsargiai, kad neįpjautumėte iki galo. Sudėti į kepimo indą. Į kiekvieną įpjovą įdėti po 2 griežinėlius perlenktos dešros, tikslus griežinėlių kiekis priklausys nuo jų didumo. Ant dešros dėti po riekelę sūrio. Kepsnelius pabarstyti druska, pipirais ir itališkomis žolelėmis.
3.
Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustyti.
4.
Ant vištienos sukrėsti smulkintus konservuotus pomidorus, pašlakstyti alyvuogių aliejumi, tolygiai užberti svogūną su česnaku. Kepimo indą sandariai uždengti folija.
5.
Kepti iki 220° C įkaitintos orkaitės viduryje 30 min.
6.
Pomidorą supjaustyti griežinėliais.
7.
Kepimo indą su vištieną ištraukti iš orkaitės, ant viršaus sudėti likusį sūrį, dešros ir pomidorų griežinėlius.
8.
Dar kepti iki 220° C įkaitintos orkaitės viduryje apie 10-15 min arba iki vištiena bus iškepusi (folija nedengti).
9.
Patiekiant pabarstyti baziliko lapeliais.
Patarimai:
Tikslus kepimo laikas labai priklausys nuo krūtinėlių dydžio. Vištiena yra iškepusi, kai jos temperatūra, pamatavus mėsos termometru, siekia 75 laipsnius.
AUTORIUS: Laurinta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital