Vištiena švelniame apelsinų padaže

AUTORIUS:
Indrė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Vištiena švelniame apelsinų padaže
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Tai vienas žinomiausių kiniškų patiekalų pasaulyje. Šis receptas yra vienas iš mano mėgiamiausių. Vištiena pavyksta sodraus skonio, minkšta viduje, traški išorėje, o Tai vienas žinomiausių kiniškų patiekalų pasaulyje. Šis receptas yra vienas iš mano mėgiamiausių. Vištiena pavyksta sodraus skonio, minkšta viduje, traški išorėje, o patiekti labai tinka su ryžiais. (...daugiau) Indrė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
Vištienai:
500 gramų vištienos filė
2 vienetai kiaušinių
40 gramų kukurūzų krakmolo
40 gramų kvietinių miltų
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
pagal poreikį aliejaus
Padažui:
150 mililitrų apelsinų sulčių
30 mililitrų ryžių acto
30 mililitrų sojos padažo
1 šaukštas rudojo cukraus (arba balto)
1 vienetas apelsinų (reikės nutarkuotos žievelės)
1 šaukštas vandens
1 centimetras imbiero (arba 1 šaukštelio malto imbiero, ar pagal skonį)
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis kukurūzų krakmolo
1 žiupsnelis aitriųjų paprikų dribsnių (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vištienai į lėkštę suberti krakmolą ir miltus bei druską su pipirais, išmaišyti.
2.
Į dubenėlį įmušti kiaušinius ir išplakti.
3.
Vištieną supjaustyti mažais, kąsnio dydžio, gabaliukais. Gabaliukus pamirkyti kiaušinių plakinyje, tuomet apvolioti miltų ir krakmolo mišinyje.
4.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, sudėti dalį vištienos ir kepti iš visų pusių iki kol iškeps ir gražiai apskrus. Tokiu būdu iškepti visą vištieną.
5.
Padažui paruošti į prikaistuvį pilti apelsinų sultis, sojos padažą, ryžių actą, berti cukrų, įtarkuoti imbierą ir išspausti česnaką, suberti aitriųjų paprikų dribsnius. Šildyti apie dvi minutes.
6.
Į mažą dubenėlį suberti krakmolą, supilti vandenį ir išmaišyti. Sudėti į prikaistuvį su apelsinų padažu ir gerai išmaišyti. Nuolat maišant virti apie 3 - 5 minutes iki kol pradės tirštėti. Tuomet nukelti nuo kaitros ir įtarkuoti apelsino žievelę. Permaišyti.
7.
Į paruoštą padažą sudėti vištieną ir dar pašildyti apie 1-2 minutes, nuolat permaišant, kad padažas tolygiai pasiskirstytų.
8.
Skanu tiekti su ryžiais ir pabarstyti svogūno laiškais.
AUTORIUS: Indrė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital