Virtų bulvių didžkukuliai su varške

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Virtų bulvių didžkukuliai su varške
Autorius apie receptą: Virtų bulvių cepelinai yra tikra vaikystės vizija, tik mama juos virdavo su mėsa, o mes darom su varške ir mėtomis, nes mano išpindėjus šeima nevalgo su mėsa. Ir kiek buvo vaikams Virtų bulvių cepelinai yra tikra vaikystės vizija, tik mama juos virdavo su mėsa, o mes darom su varške ir mėtomis, nes mano išpindėjus šeima nevalgo su mėsa. Ir kiek buvo vaikams juoko, kai sutūpę ant stalviršio (taip, ant stalviršio) lupo bulves ir paskui kartu jas malė. Darau taip, kaip mama išmokė, nes ko daugiau paklausi kaip daryt viską, jei ne mamos, ane? Šį kartą dariau truputį minkštesnę minklę, kad nebūtų tokie slidokai, bet tikrai rizikavau, kad nepasileistų. Nepasileido. (...daugiau) Simona, Balta lėkštė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 kilogramas bulvių
4 šaukštai bulvių krakmolo (apytikriai)
2 vienetai kiaušinių
1 šlakelis pieno
pagal skonį druskos
Įdarui:
360 gramų varškės (apytikriai)
1 vienetas kiaušinių
1 žiupsnelis mėtų (arba peletrūno)
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į puodą pilti vandens, užvirti, sudėti bulves su lupena ir virti apie 35 minutes iki kol išvirs, tuomet atvėsinti, nulupti, sumalti. Aš dubenyje bulves pirštu padalinu į 4 dalis, vieną dalį išimu ir į likusią tuščią vietą suberiu krakmolą, sudedu išimtą bulvių dalį ir išminkau. Tuomet įmušti kiaušinius, supilti pieną, įberti druskos ir viską sumaišyti.
2.
Varškės įdarui į dubenį sudėti varškę, įmušti kiaušinį, įberti druskos ir mėtos. Viską sumaišyti.
3.
Iš bulvių masės daryti paplotėlius (jei šiek tiek kimba prie rankų – sušlapinkite rankas), į vidurį dėti varškės įdaro ir formuoti cepelinus.
4.
Į puodą įpilti vandens, įberti žiupsnelį druskos ir užvirti. Sudėti cepelinus ir laukti kol išplauks į paviršių, tuomet pavirti dar apie 5-7 minutes ir ištraukti.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Kažkas čia nesutampa
2021-09-01 23:23
O tai ką daryti su ta ketvirta bulvių mase ? ATSAKYTI
Inga
2021-09-02 09:08
Sudėti atgal :) Tiesiog išimti ketvirtadalį ir į tą dalį įberti krakmolo, tuomet uždėti išimtą dalį ir išminkyti :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital