Virtų bulvių apkepas "suflė" su sūriu - nesudėtinga, gražu ir skanu

AUTORIUS:
Jurgita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Virtų bulvių apkepas "suflė" su sūriu - nesudėtinga, gražu ir skanu
Autorius apie receptą: Labai skanu, lengva pagaminti ir labai gražiai ir šventiškai atrodo ant stalo. Geriausiai daryti atskiruose indeliuose, bet galima gaminti ir kaip vieną didelį apkepą. Jį galima Labai skanu, lengva pagaminti ir labai gražiai ir šventiškai atrodo ant stalo. Geriausiai daryti atskiruose indeliuose, bet galima gaminti ir kaip vieną didelį apkepą. Jį galima gaminti ir iš nuo vakar atlikusios bulvių košės, tiesiog įmaišant kitus priedus. Dar labai tinka įpjaustyti mėsytės ar kokių pagardinimų - saulėje džiovintų poidorų, alyvuogių, kepintų svogūniukų. (...daugiau) Jurgita
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
1 kilogramas bulvių
200 gramų grietinės
4 vienetai kiaušinių
100 gramų sūrio
50 gramų sviesto
šiek tiek pipirų
0.5 šaukštelio druskos
šiek tiek muskato
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Išvirtas bulves apipilti šaltu vandeniu, sugrūsti ir palikti, kad atvėstų.
2.
Į bulvių masę sukrėsti tirpintą sviestą, tarkuotą sūrį, grietinę, pagardinti druska, pipirais ir muskatu ir suleisti trynius. Viską gerai išmaišyti. Kepimo formą ištepti sviestu.
3.
Į baltymus įberti žiupsnelį druskos ir išplakti iki tokių apystandžių putų, sukrėsti į bulvių masę ir atsargiai išmaišyti. Masę sukrėsti į sviestu pateptas formeles pripildant jas beveik iki viršaus, šiek tiek išlyginti paviršių.
4.
Bulvių suflė indelius statyti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti, kol paruduos paviršius, apie 30 minučių (jeigu kepsite dideliame inde, keps šiek tiek ilgiau). Suflė geriausiai tiekti karštą, kadangi vėsdama ji greitai sukrenta.
AUTORIUS: Jurgita
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital