Virtų bulvių apkepas "suflė" su sūriu - nesudėtinga, gražu ir skanu
AUTORIUS:
Jurgita
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 36)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 36)
Autorius apie receptą:
Labai skanu, lengva pagaminti ir labai gražiai ir šventiškai atrodo ant stalo. Geriausiai daryti atskiruose indeliuose, bet galima gaminti ir kaip vieną didelį apkepą. Jį galima
Labai skanu, lengva pagaminti ir labai gražiai ir šventiškai atrodo ant stalo. Geriausiai daryti atskiruose indeliuose, bet galima gaminti ir kaip vieną didelį apkepą. Jį galima gaminti ir iš nuo vakar atlikusios bulvių košės, tiesiog įmaišant kitus priedus. Dar labai tinka įpjaustyti mėsytės ar kokių pagardinimų - saulėje džiovintų poidorų, alyvuogių, kepintų svogūniukų.
(...daugiau)(...mažiau)
Jurgita
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
1 kilogramas
bulvių
200 gramų
grietinės
4 vienetai
kiaušinių
100 gramų
sūrio
50 gramų
sviesto
šiek tiek
pipirų
0.5 šaukštelio
druskos
šiek tiek
muskato
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Išvirtas bulves apipilti šaltu vandeniu, sugrūsti ir palikti, kad atvėstų.
2.
Į bulvių masę sukrėsti tirpintą sviestą, tarkuotą sūrį, grietinę, pagardinti druska, pipirais ir muskatu ir suleisti trynius. Viską gerai išmaišyti. Kepimo formą ištepti sviestu.
3.
Į baltymus įberti žiupsnelį druskos ir išplakti iki tokių apystandžių putų, sukrėsti į bulvių masę ir atsargiai išmaišyti. Masę sukrėsti į sviestu pateptas formeles pripildant jas beveik iki viršaus, šiek tiek išlyginti paviršių.
4.
Bulvių suflė indelius statyti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti, kol paruduos paviršius, apie 30 minučių (jeigu kepsite dideliame inde, keps šiek tiek ilgiau). Suflė geriausiai tiekti karštą, kadangi vėsdama ji greitai sukrenta.