Varškėtukai su voveraičių padažu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Varškėtukai su voveraičių padažu
Autorius apie receptą: Nežinau, kaip taisyklingai pavadinti šį patiekalą: virti varškėčiai, varškėtukai, o mano mama sakydavo „kleckiukai“. Dažniausiai juos valgydavau su grietine. Šį Nežinau, kaip taisyklingai pavadinti šį patiekalą: virti varškėčiai, varškėtukai, o mano mama sakydavo „kleckiukai“. Dažniausiai juos valgydavau su grietine. Šį kartą pagaminau savo šeimynai, bet kai dabar toks gausus grybų sezonas, pagalvojau, kad labai skanu būtų su voveraičių ir grietinėlės padažu. Ir tikrai, tobulai derėjo kartu. Kleckiukai tokie minkšti, švelnūs, o voveraitės sūrokos, riebios. (...daugiau) Skirmantė, Raudona virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
500 gramų varškės
1 stiklinė kvietinių miltų (apytikriai)
2 vienetai kiaušinių
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek vandens (virimui)
Padažui:
2 saujos voveraičių
150 mililitrų grietinėlės, liesos
0.5 vieneto svogūnų
0.5 vieneto aitriųjų pipirų (smulkinto)
5 lapeliai petražolių (smulkintų)
šiek tiek aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaušinius lengvai paplakti, sudėti varškę, suberti miltus ir druską.
2.
Suminkyti tešlą. Man patogu tai daryti virtuviniu kombainu, bet galima ir rankomis. Jei labai lips tešla prie rankų, jas tepkite aliejumi. Tešla turi būti minkšta, bet nelipni.
3.
Tešlą padalinti į keletą dalių, kad būtų lengviau dirbti. Suformuoti vieno-dviejų pirštų storumo dešras - volelius. Kiekvieną supjaustyti 2 - 3 cm storio riekelėmis. Gausite užapvalintus gabalėlius.
4.
Puode užvirkite vandens. Vandens turi būti daug, kad verdant nesuliptų, turėtų pakankamai vietos. Į verdanti vandenį sudėkite kleckiukus. Virkite neilgai, kelias minutes po to kai kleckiukai iškyla į paviršių.
5.
Svogūną smulkiai supjaustykite. Voveraites nuvalyti, supjaustyti nedideliais gabaliukais.
6.
Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepkite svogūną, kol suminkštės. Tuomet sudėkite voveraites ir dar pakepinkite. Supilkite grietinėlę, palaukite, kol ji sutirštės.
7.
Išjunkite kaitrą ir įdėkite aitrų pipirą ir petražoles. Uždenkite keptuvę dangčiu ir palikite kelioms minutėms. Taip jie sušils, bet neiškeps, neištiš.
8.
Išvirtus kleckiukus patiekite su padažu.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital