Artišokus žemyn galva sudėkite į aukštą puodą, įpilkite maždaug trečdalį jo tūrio vandens, dėkite šaukštelį citrinų sulčių, šaukštą aliejaus, įmeskite česnako skiltelę, kelis juoduosius pipirus, įberkite druskos ir virkite, kol suminkštės ir lengvai lupsis žvynai (apie pusvalandį). Išgriebę iš vandens, padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nudžiūtų. Valgykite šiltus arba šaltus. Valgydami lupkite po vieną lapelį, mirkykite, pavyzdžiui, į pirktinį prancūzišką prieskoninių žolelių ar naminį majonezo ir smulkintų šviežių prieskoninių žolelių padažą ir dantimis išgremžkite vidinę lapelio dalį. Paskui nuo žiedo peiliu ir šakute nupeškite plaukelius, jį susmulkinkite ir skanaukite.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)