1.
Iš pradžių reikia padaryti linų sėmenų "kiaušinį". Sumalame linų sėmenis ir užpilame 12 šaukštų kambario temperatūros vandens.
2.
Į mažą puodą dedame medų, beriame cukrų ir pilame 50 g vandens. Kaitiname ant vidutinės ugnies, kol ištirps. Beriame sodą ir kaitiname dar porą minučių. Į masę dedame kokosų aliejų ir kaitiname, kol ištirps. Supilame linų sėmenis, išmaišome. Masę perpilame į didelį dubenį.
3.
Į šiltą masę po truputį beriame miltus. Maišome šaukštu. Kai šaukštu bus sunku maišyti, tešlą pradedame minkyti rankomis. Miltus geriau berti po truputį, nes gali prireikti mažiau. Užmaišome minkštą, vos vos prie rankų limpančią tešlą. Padarome rutulį, susukame į plėvelę ir dedame į šaldytuvą 3 valandoms (galima tešlą pagaminti iš vakaro).
4.
Tešlą padaliname į 10 dalių ir labai plonai iškočiojame (aš kočiojau lyg plonai, bet tešlą labai gerai kyla, tai galėčiau kočioti dar ploniau). Išpjauname apskritimus pagal kepimo formą (aš naudojau kepimo formą 12 cm).
5.
Lakštus kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 5 min. Lakštus atvėsiname kepimo formoje ir tik po to perkeliame.
6.
Kremui į nedidelį puodą pilame kokosų pieną, medų, beriame cukrų, krakmolą ir gerai permaišome. Maišant, kaitiname ant vidutinės ugnies iki užvirimo. Sumažiname ugnį ir, maišant, verdame, kol kremas sutirštės (5-8 min). Atvėsiname ir pastatome į šaldytuvą. Kremą aš paruošiau iš karto po to, kai užmaišiau tešlą.
7.
4 lakštus sutriname maisto smulkintuvu.
8.
Ant lėkštės užlašiname lašiuką kremo ir dedame pirmą lakštą ir gausiai aptepame kremu. Kartojame su visais lakštais. Aptepame visą tortą likusiu kremu ir apibarstome trupiniais. Dedame į šaldytuvą nakčiai.
9.
Papuošiame uogomis ir tiekiame.