Šokoladiniai keksiukai su maskarponės kremu

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 137)
Porcijų skaičius: 15
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 137)
Šokoladiniai keksiukai su maskarponės kremu
Autorius apie receptą: Keksiukų skonis nuostabus - biskvitas minkštutėlis, šokoladinio skonio, o kremas, visų taip pamėgto maskarponės torto, tiesiog tirpstantis burnoje. Matavimui naudojama 200 ml Keksiukų skonis nuostabus - biskvitas minkštutėlis, šokoladinio skonio, o kremas, visų taip pamėgto maskarponės torto, tiesiog tirpstantis burnoje. Matavimui naudojama 200 ml stiklinė. (...daugiau) Jurgitos receptai
Redakcijos nuomonė: Jurgitos receptai dar nei karto mūsų nenuvylė. Šis - ne išimtis. Būtinai būtinai rekomenduojame išbandyti ir patiems patirti šių keksiukų skonio tobulumą. Keksiukai mums Jurgitos receptai dar nei karto mūsų nenuvylė. Šis - ne išimtis. Būtinai būtinai rekomenduojame išbandyti ir patiems patirti šių keksiukų skonio tobulumą. Keksiukai mums gavosi minkštučiai ir purūs, o maskarponės kremui - nėra lygių. Jeigu norite improvizuoti, į keksiukų masę galite įberti riešutų (migdolai bei lazdyno tiks puikiai) ar šokolado gabaliukų, o kremui vietoje citrinos sulčių naudoti apelsinų sultis, įtarkuoti šiek tiek apelsino žievelės bei įberti saujelę smulkintų šviežių mėtų. Beje, kremu keksiukus puoškite tik prieš pat nešant ant stalo, nes markaponės-grietinėlės kremas ilgai draugauti su kambario temperatūra nemėgsta. (...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
Tešlai:
1 stiklinė miltų
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė pieno
0.5 stiklinės kakavos
2 vienetai kiaušinių
50 mililitrų aliejaus
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
250 gramų maskarponės sūrio
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
3 šaukštai cukraus
1 šaukštas citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kepame keksiukus: dubenyje sumaišome visus tešlai skirtus ingredientus, išskyrus kiaušinius ir druską.
2.
Kiaušinius su druska plakame mikseriu apie 5 minutes, kol jie tampa tiršti ir jų tūris padidėja tris kartus.
3.
Supilame kiaušinius į sumaišytus ingredientus ir viską gerai išplakame mikseriu. Tešla būna labai skysta.
4.
Užpildome ja 2/3 keksiuko formelės ir kepame 180°C apie 30 minučių.
5.
Ruošiame kremą: grietinėlę išplakame su cukrumi ir citrinos sultimis iki standymo. Maskarpone pirmiausia ištrinamo šaukštu, o tada į ją per kelis kartus, atsargiai maišydami šaukštu ar mentele įmaišome plaktą grietinėlę.
6.
Konditeriniu švirkštu papuošiame kremu atvėsusius keksiukus. Skanaus :)
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (18)
Ausra
2022-07-27 18:37
Teisingai supratau kiaušinius plakti su druska? ATSAKYTI
Loreta
2022-07-28 15:03
Taip. ATSAKYTI
V.
2022-01-08 18:30
Labai skaniai gavosi. Tiek keksiukai, tiek kremas ATSAKYTI
U.
2021-10-19 07:28
Labai labai skanus su drauge kepėm tai tiesiog nuostabūs ATSAKYTI
V.
2021-08-04 09:11
Labai skanu, visi gyrė kokie skanūs ir, kad nėra sausi! Kaip kam buvo per saldu bet poto vis tiek mėgavavosi ir prašė recepto! Išėjo viskas puikiai:) ATSAKYTI
Adrija
2021-05-31 18:48
O man deja nepavyko. Keksiukai neiškilo ir subliuško visai kai po 30 min norėjau patikrinti ar iškepė ATSAKYTI
Agnė
2021-06-01 09:20
Tai neiškilo ar subliuško? :) ATSAKYTI
Em
2019-07-17 20:09
nieko ypatingo. Gaunas mažai ir per saldu. Kremą reiktų pakeist į kažką ne tokio skysto ATSAKYTI
Diana
2019-07-18 17:22
O man labai skanūs šie keksiukai, bet kiek žmonių tiek skonių :) Kas dėl kremo skystymo palaikykite jį truputį šaldytuve prieš puošiant keksiukus - puikiai sutvirtės, jeigu grietinėlę tikrai gerai išplakėte (iki standumo). ATSAKYTI
Lėja
2018-12-02 17:11
Labai skanu :) ačiu ATSAKYTI
Jura
2018-05-05 18:58
Skanūs keksiukai, tik ką daryti kad jie iškepę nesubliūkštų? Kol jie orkaitėje tai būna labai gražiai iškilę, o kai išimu tai susitraukia, subliūkšta ir nebėr to grožio.. ką ne taip darau? ATSAKYTI
Laima
2018-03-10 18:24
Tikrai puikūs keksiukai. Turiu dar klausimą - jei naudočiau miltus be giltimo (kokosų) tai miltų kiekis kinta, ar ne? ATSAKYTI
Laura
2018-03-11 08:41
Su beglitiminiais miltais tiesiog reikėtų bandyti ir žiūrėti, gal net remtis kokiu patikrintu receptu, nes nuo miltų rūšies labai priklauso kepinio tekstūra. Paprastus miltus keičiant beglitimiais, tesktūra, purumas ir skonis visada pasikeis ir taip pat kaip su kvietiniais tikrai nebus, tad arba tiesiog eksperimentuokite, arba paieškokite išbandyto keksiukų su kokosų miltais recepto ATSAKYTI
Laima
2018-03-08 16:01
O jeigu nedėčiau kakavos, tuomet miltų kiekį reikėtų atitinkamai kakavos kiekiui padidinti? ATSAKYTI
Asta
2018-03-08 16:52
Tikrai taip, visada būtent taip darau, kai kepinius iš kakavinių verčiu paprastais :) ATSAKYTI
Laima
2018-03-10 00:49
AČIŪ :) ATSAKYTI
Saulė
2018-01-31 14:10
Aliejus? ATSAKYTI
Lina
2018-01-31 14:59
Na taip, dažnai keksiukams būna naudojamas arba tirpintas sviestas, arba neutralaus skonio aliejus :) Su sviestu būna kiek sausesni, su aliejumi drėgnesni keksiukai ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital