Vasariškas daržovių troškinys su vištiena

AUTORIUS:
Aurelija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Vasariškas daržovių troškinys su vištiena
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Puikus troškinys vasaros pietums su daug daržovių. Nesunku paruošti, nereikia ilgai stovėti prie puodų, o labai skanu ragauti. Puikus troškinys vasaros pietums su daug daržovių. Nesunku paruošti, nereikia ilgai stovėti prie puodų, o labai skanu ragauti. Aurelija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų vištienos faršo (arba kalakutienos)
400 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse (smulkintų)
400 gramų konservuotų pupelių
200 mililitrų vištienos sultinio (arba vandens, apytikriai)
0.5 vieneto cukinijų (jaunos)
0.5 vieneto svogūnų (didesnio)
0.5 vieneto morkų
0.5 vieneto paprikos
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
1 šaukštelis aitriosios paprikos miltelių
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis cukraus
pagal skonį druskos
Kepimui:
1 šlakelis aliejaus
Patiekiant:
1 pundelis svogūnų laiškų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Susmulkinti svogūną, nedideliais kubeliais supjaustyti papriką ir cukiniją, sukapoti česnaką, plonais griežinėliais supjaustyti morką.
2.
Į puodą įpilti aliejaus, įkaitinti ir suberti supjaustytas daržoves. Pakepti apie 5 minutes.
3.
Tuomet į puodą sudėti faršą ir nuolat maišant pakepti apie 7 minutes iki kol nebebus rausva. Vis maišant stengtis kuo labiau susmulkinti mėsą, kad neliktų didelių faršo gabaliukų.
4.
Smulkintus pomidorus supilti į puodą, įpilti sultinį, įberti aitriosios paprikų miltelius, pipirus, druską, cukrų ir gerai išmaišyti. Ant vidutinės ugnies troškinti apie 20 minučių. Baigiant gaminti, į troškinį suberti pupeles ir gerai išmaišyti. Dar troškinti apie 10 minučių ant minimalios kaitros, kai išsitroškins, uždengti dangčiu ir dar palikti pastovėti 10 minučių, kad visi skoniai pasiskirstytų.
5.
Svogūno laiškus susmulkinti ir pabarstyti ant troškinio prieš tiekiant.
Patarimai:
Jei norisi skystesnio troškinio, galima pilti daugiau skysčio.
Papildomai galima įberti konservuotų kukurūzų kartu su pupelėmis, papjaustyti aitriosios paprikos, o tiekiant pagardinti tarkuotu sūriu ar grietine.
AUTORIUS: Aurelija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital