Varškinis tinginys su maskarpone ir braškėmis

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 68)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 68)
Varškinis tinginys su maskarpone ir braškėmis
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Varškinis tinginys su maskarpone ir braškėmis
Varškinis tinginys su maskarpone ir braškėmis
Autorius apie receptą: Šis varškinis tinginys be galo skanus - toks beveik tortas, o pagaminamas akimirksniu. Braškės jam suteikia gaivos, o maskarponė - kremiškumo ir tirpimo burnoje pojūčio. Šis varškinis tinginys be galo skanus - toks beveik tortas, o pagaminamas akimirksniu. Braškės jam suteikia gaivos, o maskarponė - kremiškumo ir tirpimo burnoje pojūčio. Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
400 gramų sausainių (naudojau šokoladinius, bet tinka ir kitokie)
250 gramų maskarponės sūrio
200 gramų braškių
180 gramų varškės 9%
150 gramų kondensuoto pieno, saldinto
150 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sausainius sulaužau postambiais gabalėliais, kaip ir įprastam tinginiui.
2.
Varškę ir kubeliais supjaustytą sviestą dedu į dubenį ir sutrinu rankiniu elektriniu trintuvu iki vientisos konsistencijos, kad neliktų grūdelių. Jeigu trintuvo neturite, varškę pertrinkite per sietelį ir gerai šakute ar šaukštu ištrinkite su minkštu sviestu.
3.
Į varškės masę dedu pusę kondensuoto pieno kiekio. Petrinu trintuvu. Sudedu likusį kondensuotą pieną - dar kartą pertrinu (dedu dalimis, kad lengviau įsimaišytų).
4.
Maskarponę truputį patrinu šaukštu, kad suminkštėtų, ir įmaišau į kremą. Ją įmaišau mentele arba šaukštu, nes trinant blenderiu gali suskystinti kremą.
5.
Į sausainius dedu kubeliais supjaustytas braškes, išmaišau. Užpilu kremą ir atsargiai viską išmaišau.
6.
Masę krečiu į kepimo popieriumi išklotą formą (naudojau 21 cm skersmens apvalią). Šaukštu paspaudžiu, kad neliktų tarpelių.
7.
Dedu į šaldytuvą nakčiai (ar bent 4-5 valandoms).
8.
Patiekiant galima papuošti šviežiomis uogomis.
Patarimai:
Šis tinginys sustingsta gerai, bet lieka kremiškas, minkštas, burnoje tirpstančios tekstūros. Jeigu norite standesnio tinginio, kurį galėmėte pjaustyti plonomis riekelėmis, sviesto dėkite daugiau arba į kremą įmaišykite šiek tiek želatinos (ištirpintos truputyje vandens arba pieno).
Šiam tinginiui man labai tinka būtent šokoladiniai sausainiai, nes jų skonis maloniai kontrastuoja su braškėmis. Bet drąsiai galite naudoti ir kitokius sausainius.
Sausainių nelaužykite per smulkiai, kad neatsirastų daug trupinukų - taip bus gražesnė tinginio spalva. Ypač jeigu naudojate šokoladinius sausainius. Užpylę kremą ant sausainių irgi maišykyte atsargiai, tik tiek kad ingredientai pasidengtų kremu - taip braškės liks standesnės ir bus skaniau bei gražiau.
Jeigu norite dar gaivesnio tinginio, braškių galite dėti daugiau ir/arba papildomai įmažyti jogurto ar kokoso pieno (jis ypatingai tinka su braškėmis). Bet tokiu atveju į kremą papildomai įdėkite šiek tiek želatinos, kad tinginys gražiai sustingtų.
Karštomis vasaros dienomis prieš patiekdama šį tinginį dar palaikau apie valandą-dvi šaldiklyje. Skonis būna kaip ledų torto!
AUTORIUS: Dovilė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital