Varškės pyragas su vyšniomis

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Varškės pyragas su vyšniomis
Autorius apie receptą: Dabar, kai yra vyšnių sezonas, siūlau jums išsikepti štai tokį skanų pyragėlį. Produktai paprasti, todėl pasigaminti itin lengva. Dabar, kai yra vyšnių sezonas, siūlau jums išsikepti štai tokį skanų pyragėlį. Produktai paprasti, todėl pasigaminti itin lengva. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
240 gramų kvietinių miltų
150 gramų sviesto (šalto)
3 vienetai kiaušinių trynių (didelių)
3 šaukštai cukraus (apytikriai)
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį vanilės
Įdarui:
250 gramų varškės (sausos, birios)
2 saujos vyšnių (be kauliukų)
3 vienetai kiaušinių baltymų (didelių)
pagal skonį cukraus
pagal skonį vanilės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai į dubenį sudėti kiaušinio trynius, suberti cukrų, vanilę ir druską. Viską gerai išplakti.
2.
Į dubenį su kiaušinių trynių mase įtarkuoti šaltą sviestą, įsijoti miltus, įpilti trynius ir rankomis suminkyti tešlą, suformuoti kamuoliuką, suvynioti į maišelį ir dėti į šaldytuvą 1 valandai.
3.
Įdarui į dubenėlį sudėti varškę, 1 kiaušinio baltymą, suberti cukrų, vanilę ir viską išplakti elektriniu trintuvu iki vientisos masės.
4.
Likusius 2 baltymus išplakti iki standumo ir atsargiai sumaišyti su varškės mase.
5.
Tuomet, kai tešla atšals, padalinti ją į dvi dalis, vieną reikėtų daryti didesnę pagrindui, o antrą dalį daryti šiek tiek mažesnę, ji bus naudojama viršutiniam sluoksniui. Dėti į šaldymo kamerą iki kol atšals.
6.
Kepimo formą (naudojau 20 cm skersmens) ištiesti kepimo popieriumi, dėti didesnę tešlos dalį ir spaudžiant pirštais suformuoti dugną, padaryti nedidelius kraštelius. Tuomet į formą supilti varškės masę, ant jos išdėlioti vyšnias be kauliukų, o ant viršaus užtarkuoti likusią tešlos dalį.
7.
Kepti įkaitintoje iki 160 C - 170 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50-60 minučių.
8.
Iškepusį pyragą išimti iš orkaitės, palikti kepimo formoje iki kol visiškai atvės.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital