Varškės pyragas su uogomis ir želė

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Varškės pyragas su uogomis ir želė
Varškės pyragas su uogomis ir želė
Varškės pyragas su uogomis ir želė
Varškės pyragas su uogomis ir želė
Varškės pyragas su uogomis ir želė
Varškės pyragas su uogomis ir želė
Varškės pyragas su uogomis ir želė
Varškės pyragas su uogomis ir želė
Varškės pyragas su uogomis ir želė
Autorius apie receptą: Itin gaivus, minkštas, purus pyragas su avietėmis.
Itin gaivus, minkštas, purus pyragas su avietėmis.
Ieva, Skanūs kąsneliai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
2 vienetai kiaušinių
50 gramų cukraus
30 gramų kvietinių miltų
Kremui:
1 kilogramas kreminės varškės (arba gerai sutrintos varškės)
200 gramų cukraus
60 mililitrų vandens
1 vienetas citrinų
20 gramų želatinos
Viršui:
450 gramų vandens (verdančio)
200 gramų aviečių (apytikriai arba kitų uogų)
77 gramai želės (greitai paruošiamos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui į skirtingus dubenis atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių. Į dubenį su baltymais suberti cukrų ir išplakti iki blizgios standžios masės.
2.
Trynius paplakti, kad taptų vientisi ir sumaišyti su išplaktais baltymais, įsijoti miltus ir atsargiai permaišyti.
3.
Kepimo formos (naudojau 26 cm skersmens) dugną iškloti kepimo popieriumi ir išlyginti plonu sluoksniu tešlą.
4.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 minučių. Iškepusį biskvitą atvėsinti kepimo formoje.
5.
Kremui į dubenį sudėti varškę, suberti cukrų ir gerai išplakti, kad taptų vientisa ir be gumuliukų. Jei varškė itin sausa galima įmaišyti kelis šaukštus grietinės. Sutarkuoti citrinos žievelę ir suberti į dubenį su varške.
6.
Į dubenį berti želatiną, užpilti vandeniu ir palikti, kol išbrinks. Išbrinkusią ištirpinti garų vonelėje.
7.
Į dubenį su ištirpusia želatina išspausti pusės citrinos sultis, dėti kelis šaukštus varškės masės ir greitai išmaišyti, tuomet viską supilti į dubenį su varškės mase ir gerai išmaišyti.
8.
Kremą supilti ant atvėsusio biskvito ir perkelti į šaldytuvą kelioms valandoms iki kol sustings. Kai varškės sluoksnis sutvirtės išdėlioti avietes.
9.
Viršui į dubenį pilti vandenį, berti želę, išmaišyti ir atidėti iki kol atvės.
10.
Ant išdėliotų aviečių atsargiai užpilti kelis šaukštus vaisinės žele, kad plonai pasidengtų dugnas, dėti tortą į šaldytuvą kelioms minutėms, kad sustingtų viršutinis želė sluoksnis. Kai želę sustings, supilti likusią želę ir dėti pyragą į šaldytuvą iki kol sustings.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital