Šokoladinis varškės pyragas su Nutella kremu

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Šokoladinis varškės pyragas su Nutella kremu
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Šokoladinis varškės pyragas su Nutella kremu
Šokoladinis varškės pyragas su Nutella kremu
Šokoladinis varškės pyragas su Nutella kremu
Autorius apie receptą: Ech tie nuodėmingi pyragai! Ir kaip jiems atsispirti, o ypač kai pagardinti toookia vaikystės nostalgija. Tiesiog neįmanoma. Na, bet pasilepinti juk kartais galima, tiesa? Šis Ech tie nuodėmingi pyragai! Ir kaip jiems atsispirti, o ypač kai pagardinti toookia vaikystės nostalgija. Tiesiog neįmanoma. Na, bet pasilepinti juk kartais galima, tiesa? Šis pyragas patiko visai mano šeimai taip smarkiai, kad man net buvo įsakytą pagaminti gaminti jį ir vėl. Šį pyragą tikrai nesunku paruošti, o pavyksta puikios tekstūros ir skonio. Saldus - taip, bet kiekvienas kąsnis TO vertas! (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Pagrindui:
200 gramų šokoladinių sausainių (arba kakavinių)
70 gramų sviesto (tirpinto, kambario temperatūros)
Įdarui:
800 gramų kreminės varškės (kambario temperatūros)
390 gramų šokoladinio kremo nutella (kambario temperatūros)
250 gramų maskarponės sūrio (kambario temperatūros)
5 vienetai kiaušinių (M dydžio, kambario temperatūros)
50 gramų cukraus (arba pagal skonį, galima ir nedėti visai)
2 šaukštai kukurūzų krakmolo (arba bulvių krakmolo ar kvietinių miltų)
Glajui:
100 gramų juodojo šokolado
100 mililitrų grietinėlės, 30% riebumo
Papuošimui:
1 sauja lazdyno riešutų (arba kitokių mėgiamų, pasmulkintų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 180 C (kaitinimas - viršus + apačia, be ventiliatoriaus).
2.
Sausainius susmulkinti elektriniu smulkintuvu iki trupinių. Jei smulkintuvo neturite, sudėti sausainius dėti į patvaresnį maišelį ir labai gerai sutraiškyti kočėlu.
3.
Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su sausainių trupiniais. Apvalios formos dugną iškloti kepimo popieriumi (naudojau 24 cm formą). Sukrėsti sausainių masę, ir spaudžiant šaukštu tolygiai paskirstyti, suformuojant vientisą pagrindą.
4.
Pagrindą kepti iki 180C įkaitintos orkaitės viduryje apie 10-12 min, kad sutvirtėtų. Ištraukti iš orkaitės, o jos temperatūrą sumažinti iki 150C.
5.
Kremui pirmiausia mažame indelyje sumaišyti cukrų ir bulvių krakmolą. Tada į didelį dubenį dėti maskarponės sūrį ir cukraus mišinį. Išmaišyti. Po truputį sudėti kreminę varškę, maišant virtuviniu kombainu nedideliu greičiu (arba tiesiog šaukštu ar šluotele, bet darant maišymo, o ne plakimo judesį). Po vieną įmušti kiaušinius, išmaišant po kiekvieno (neplakti, tik išmaišyti iki vientisumo). Dėti šokoladinį kremą, dar kartą išmaišyti.
6.
Paruoštą kremą sukrėsti ant pyrago pagrindo, tolygiai paskirstyti.
7.
Pyragą kepti iki 150C įkaitintos orkaitės viduryje apie 80-90 minučių. Tikslus laikas labai priklausys nuo orkaitės. Ar iškepęs tikrinti taip - paimti kepimo formą už kraštelio ir lengvai kilstelti. Pyrago kraštai turėtų būti sutvirtėję, o vidurys - tyvuliuoti lyg žele. Tada orkaitę išjungti, dureles vos vos praverti (įkišti rankšluostėlį) ir palikti 2 valandoms lėtai atvėsti. Tada išimti iš orkaitės ir leisti visiškai atvėsti. Atvėsusį pyragą padėti į šaldytuvą nakčiai, kad gerai atšaltų.
8.
Glajui paruošti, šokoladą smulkiai sukapoti ir sudėti į dubenį. Grietinėlę pašildyti, kad būtų karšta (bet ne verdanti). Tolygiai ją užpilti ant šokolado. Palikti pastovėti 3-4 minutes, o tada išmaišyti iki vientiso kremo (jei liko neištirpusių šokolado gabalėlių, kelias sekundes pakaitinti mikrobangėje ir vėl išmaišyti).
9.
Glajų užpilti ant atvėsusio pyrago ir mentele arba šaukštu tolygiai paskirstyti. Papuošti smulkintais riešutais.
10.
Pyragą dėti į šaldytuvą pusvalandžiui, kad viršus sutvirtėtų.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital