Varškės apkepas pagal Joną Nainį

AUTORIUS:
Jonas Nainys
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Varškės apkepas pagal Joną Nainį
Autorius apie receptą: Paprastas, bet skaniausias varškės apkepas. O pagardinus grietine ir namine uogiene - apsilaižysit pirštus. Paprastas, bet skaniausias varškės apkepas. O pagardinus grietine ir namine uogiene - apsilaižysit pirštus. Jonas Nainys
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 gramų varškės
5 vienetai kiaušinių
1 stiklinė pieno
1 stiklinė manų kruopų
pagal skonį vanilinio cukraus
pagal skonį cukraus
Patiekiant:
šiek tiek cukraus pudros (nebūtina)
šiek tiek grietinės
šiek tiek uogienės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Manus užpilti pienu ir palikti išbrinkti.
2.
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius su varške sutrinti šakute. Sumaišyti su išbrinkusiomis manų kruopomis. Pagardinti vaniliniu ir paprastu cukrumi. Jei valgysite su saldžiais priedais, cukraus nepadauginkite.
3.
Kiaušinių baltymus atskirai išplakti iki standžių putų. Sudėti į varškės masę ir atsargiai, kad baltymai nesukristų, išmaišyti. Patogiausia tą daryti mentele iš apačios į viršų.
4.
Masę supilti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (patogiausiai nuimamais kraštais, apie 24 cm skersmens). Papildomai kraštelius galima aptepti sviestu ir pabarstyti džiūvėsėliais, kad apkepas neprikeptų prie sienelių.
5.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 minučių, kol pradės skursti viršus.
6.
Iškepusį palikti kelias minutes atvėsti. Peiliu perbraukti tarp formos krašto ir apkepo, kad lengviau atsiskirtų.
7.
Apkepą išimti iš formos ir skanauti! Iškepusį tinka papuošti cukraus pudra, o valgyti skanu su grietine ir uogiene.
Patarimai:
Matavimui naudojau 250 ml stiklinę.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Ieva
2020-11-26 17:26
O kur dingo manu krupos? ATSAKYTI
Aurelija
2020-11-30 18:56
Tai, kad yra manų kruopos tiek pirmame, tiek antrame žingsnyje, kur išbrinkusios sumaišomos su varške :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital