Varškėčiai su mėlynojo pelėsio sūrio įdaru bei karamelizuotomis kriaušėmis

AUTORIUS:
Olga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Varškėčiai su mėlynojo pelėsio sūrio įdaru bei karamelizuotomis kriaušėmis
Varškėčiai su mėlynojo pelėsio sūrio įdaru bei karamelizuotomis kriaušėmis
Varškėčiai su mėlynojo pelėsio sūrio įdaru bei karamelizuotomis kriaušėmis
Autorius apie receptą: Šį kartą siūlau paragauti kažkiek neįprasto skonio varškėčių, jie nėra tradiciškai saldūs, nors patiekiami su karamelizuota kriauše ir medumi, bet ir nėra labai Šį kartą siūlau paragauti kažkiek neįprasto skonio varškėčių, jie nėra tradiciškai saldūs, nors patiekiami su karamelizuota kriauše ir medumi, bet ir nėra labai sūrūs, nors įdaras - sūris su mėlynuoju pelėsiu, kuris savyje turi daug druskos. Čiobrelis suteikia ypatingą poskonį ir aromatą. Receptas - mano improvizacija. (...daugiau) Olga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
400 gramų varškės 9% (sausos ir birios)
60 gramų kvietinių miltų
50 gramų sūrio su melsvuoju pelėsiu
1 vienetas kiaušinių trynių
30 gramų cukraus pudros
1 šaukštelis vanilės
1 šaukštelis džiovintų čiobrelių
Papildomai:
pagal poreikį kvietinių miltų (apvoliojimui ir stalui pabarstyti)
Kepimui:
pagal poreikį sviesto
Patiekiant:
1 vienetas kriaušių
1 šaukštas cukraus
0.5 šaukštelio malto cinamono
šiek tiek graikinių riešutų (smulkintų)
šiek tiek medaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Varškę sumaišykite su kiaušinio tryniu, cukraus pudra, vanile bei džiovintais čiobreliais. Tada berkite miltus ir užmaišykite standžią tešlą.
2.
Sūrį su mėlynuoju pelėsiu pertrinkite šakute ir vientisos masės.
3.
Rankomis gnybkite varškės masės ir formuokite kamuoliuką, apvoliokite jį miltuose, tada suspauskite, dėkite įdaro (sūrio su mėlynuoju pelėsiu) ir gerai užspauskite. Ant gausiai miltuoto paviršiaus formuokite varškėčius stikline.
4.
Varškėčius kepkite ant vidutinės kaitros nedideliame kiekyje aliejaus arba sviesto iš abiejų pusių iki gražios gelsvos spalvos. Prieš nuimdami varškėčius nuo ugnies, palaikykite jos apie 1 min po dangčiu.
5.
Kriaušę supjaustykite išilgai į 4 dalis, kiekvieną dalį apvoliokite cukruje ir cinamone, apkepkite trumpai įkaitintoje keptuvėje nedideliame kiekyje sviesto, kol gražiai lengvai paruduos (karamelizuosis). Kriaušes geriau rinkitės kietesnes.
6.
Tiekite varškėčius su karamelizuota kriauše, smulkintais graikiniais riešutais bei apipilkite medumi.
AUTORIUS: Olga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital