Vaikystės desertas "Koriukas" su karamele

AUTORIUS:
Aurimėlio virtuvė,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Vaikystės desertas "Koriukas" su karamele
Vaikystės desertas "Koriukas" su karamele
Vaikystės desertas "Koriukas" su karamele
Vaikystės desertas "Koriukas" su karamele
Autorius apie receptą: Vienas iš skaniausių vaikystės desertų, kurį močiutė gamindavo su medaus sirupu. Tačiau aš šiek tiek pakeičiau šį receptą ir jį gaminu su sūdyta karamele. Vienas iš skaniausių vaikystės desertų, kurį močiutė gamindavo su medaus sirupu. Tačiau aš šiek tiek pakeičiau šį receptą ir jį gaminu su sūdyta karamele. Aurimėlio virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
700 gramų kvietinių miltų
3 vienetai kiaušinių
200 gramų cukraus
100 gramų aliejaus
100 gramų vandens
1 šaukštelis kepimo miltelių
Padažui:
250 gramų cukraus
180 gramų grietinėlės
120 gramų sviesto
1 žiupsnelis druskos (naudojau himalajų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai į dubenį įmušti kiaušinius, berti cukrų, pilti aliejų, vandenį, berti miltus sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišyti ir užminkyti tešlą.
2.
Paruoštą tešlą padalinti į 4 gabaliukus, kiekvieną susukti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldymo kamerą bent 2 valandoms.
3.
Kai tešla sutvirtės šaldymo kameroje, imti po tešlos gabaliuką ir sutarkuoti burokine tarka į dubenį su miltais, kad trupiniai jais apsiveltų. Tuomet trupinius berti į sietelį ir nupurtyti miltų likučius.
4.
Kepimo kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, suberti paruoštus trupinius ir kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 minučių.
5.
Iškepusius trupinius atvėsinti.
6.
Padažui į puodą berti cukrų, dėti sviestą, berti druską ir maišyti kol ištirps sviestas. Galiausiai supilti truputį pašildytą grietinėlę ir gerai išmaišyti. Kaitinti 4-5 minutes ir atvėsinti.
7.
Ant trupinių supilti paruoštą karamelę ir gerai išmaišyti.
8.
Kepimo popieriumi ištiesti norimą formą, sudėti paruoštą trupinių masę ir stipriai suspausti. Tuomet dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
9.
Patiekiant labai tinka pabarstyti aguonomis.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital