Ukrainietiški tinginių varškėčiai

AUTORIUS:
Simona
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Ukrainietiški tinginių varškėčiai
Ukrainietiški tinginių varškėčiai
Ukrainietiški tinginių varškėčiai
Autorius apie receptą: Ukrainiečių virtuvė labai panaši į mūsų lietuvių, jie kaip ir mes gamina tradicinius dviejų rūšių varškėčius, keptus ir virtus. Šiuos virtus vadina tinginių Ukrainiečių virtuvė labai panaši į mūsų lietuvių, jie kaip ir mes gamina tradicinius dviejų rūšių varškėčius, keptus ir virtus. Šiuos virtus vadina tinginių varškėčiais (vareniki) ir jie kaip niekas kitas nukelia į vaikystę pas mamą ar močiutę. (...daugiau) Simona
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
180 gramų varškės 9%
70 gramų kvietinių miltų
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštas tyro aliejaus (nebūtina)
šiek tiek druskos
Padažui:
20 gramų sviesto
2 šaukštai graikiško jogurto (arba grietinės)
Patiekiant:
1 saujelė uogų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Varškę sutriname su kiaušiniu, cukrumi ir žiupsneliu druskos, beriame miltus. Minkome rankomis, kol išeis vienalytė masė. Kuo daugiau įdėsite miltų, tuo varškėtukai bus labiau “guminiai”.
2.
Užverdame vandenį, beriame druskos, įpilame šaukštą aliejaus - nebūtina, bet taip varškėčiai nesulips tarpusavyje. Dedame varškėčius į verdantį vandenį ir verdame pora minučių, po to kai iškyla į viršų. Svarbu nepervirti, nes išeis košė.
3.
Padažui puode ištirpiname sviestą ir dedame graikišką jogurtą (galite naudoti ir grietinę, bet jogurtas čia puikiai tinka), išmaišome.
4.
Patiekiame su padažu ir uogomis, na ir šiek tiek cukraus galima pabarstyti.
Patarimai:
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu" priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!
AUTORIUS: Simona
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital