Ukrainietiški balandėliai „Holubtsi“

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Ukrainietiški balandėliai „Holubtsi“
Autorius apie receptą: Ukrainiečiai kopūstų suktinukus kemša mėsa ir ryžiais, juos verda su pomidorų sultimis arba pomidorų pasta kaip padažu. Šiandien tai labiausiai paplitę kopūstų Ukrainiečiai kopūstų suktinukus kemša mėsa ir ryžiais, juos verda su pomidorų sultimis arba pomidorų pasta kaip padažu. Šiandien tai labiausiai paplitę kopūstų suktinukų ingredientai. Tačiau įvairiuose Ukrainos regionuose yra dešimtys kitų įdarų variantų, įskaitant įdarus be mėsos, taip pat įvairius mėsos, daržovių ir grūdų derinius. Vyniotiniams ukrainiečiai naudoja šviežius arba marinuotus kopūstų lapus, pavasarį pietvakariuose juos keičia vynuogių lapais, o kitose šalies dalyse - raudonųjų burokėlių lapais. Virimo skystis gali būti pomidorų sultys, sultinys ir grietinė.

Šalies vakaruose kaip įdaras plačiai naudojamos kukurūzų kruopos, o Rytų Ukrainoje labai mėgstamos grikių kruopos. Lengvai išvirti grūdai buvo derinami su keptais svogūnais ir kiaulienos spragėsiais ir tik per šventes buvo dedama maltos mėsos. Iš pradžių kopūstų suktinukai buvo kepami, o paskui dedami į didelį puodą. Kartais būdavo dedama ir grietinės. Puodas buvo dedamas į gerai įkaitintą orkaitę ir išimamas, kai kopūstai suminkštėdavo.

Kopūstų suktinukų dydis taip pat skyrėsi. Pavyzdžiui, kairiojo kranto Ukrainoje „holubtsi“ buvo gaminami iš viso kopūsto lapo, todėl jie buvo dideli, o vakaruose kopūsto lapas buvo dalijamas į kelias dalis, todėl suktinukai buvo mažesni.

Ruošiame keptus įdarytus kopūstų suktinukus. Įprasta balandėliams naudoti kiaulieną, tačiau šioje versijoje naudojau maltą kalakutieną. Taip pat sojų grietinėlę, vietoje jos dažniausiai naudojama grietinė.
(...daugiau) Eglė, Odė daržovėms
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 galva kopūstų
500 gramų maltos kiaulienos
100 gramų ryžių
200 mililitrų grietinėlės (tinka tiek klasikinė, tiek veganiška)
1 vienetas morkų
1 galva svogūnų
2 vienetai pomidorų
3 skiltelės česnako
3 šakelės petražolių
1 žiupsnelis druskos (arba pagal skonį)
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Nuplaukite kopūstų lapus, sudėkite juos į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 1-2 minutes, kol suminkštės. Išimkite lapus iš puodo ir palaukite, kol vanduo nubėgs. Iš kiekvieno lapo išpjaukite storą vidurinę dalį ties kotelio apačia.
2.
Nulupkite ir supjaustykite svogūno galvutę. Nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite morką. Apkepkite svogūną ir morką keptuvėje ant šiek tiek aliejaus iki jie įgaus auksinę spalvą.
3.
Nuplaukite ir susmulkinkite petražoles. Pomidorus nuplaukite (jei norite, galite nulupti žievelę) ir smulkiai supjaustykite.
4.
Ryžius nuplaukite ir virkite iki jie įpusės virti.
5.
Nulupkite česnako skilteles ir jas sutrinkite. Sumaišykite maltą kiaulieną, apvirtus ryžius, česnakus, pomidorus ir petražoles. Viską gerai išmaišykite. Pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
6.
Norėdami susukti balandėlį, ant lygaus paviršiaus padėkite kopūsto lapą kotelio galu į save. Į lapo vidurį įdėkite įdaro (priklausomai nuo lapo dydžio). Užlenkite šonus ir tvirtai susukite lapą, kad įdaras būtų uždengtas. Tada lapą palieskite po savimi, kad susidarytų glaudus ryšulėlis. Pakartokite su likusiais lapais ir įdaru.
7.
Išdėliokite balandėlius į kepimo indą vieną šalia kito, kad jie neišsiskleistų. Virš balandėlių užpilkite virinto vandens ir sudėkite kepintų svogūnų ir morkų mišinį.
8.
Balandėlius troškinkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Tada ant jų supilkite grietinėlę ir troškinkite dar apie pusvalandį iki visiškai išsitroškins.
Patarimai:
Galite balandėlius troškinti ir puode ant viryklės (uždengus dangčiu) viso pie 40-50 min.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital