1.
Trupiniams į dubenį dėti sviestą, berti miltus, rudąjį cukrų ir sutrinti pirštais iki kol susidarys stambių trupinių masė. Paruoštus trupinius 30 minučių dėti į šaldytuvą.
2.
Riešutams į keptuvę dėti sviestą, ištirpinti, sudėti migdolus, berti rudąjį cukrų, vis maišant kaitinti apie 4 minutes, kol cukrus ištirps, o riešutai gražiai paruduos, tuomet keptuvę nukelti nuo kaitros, berti baltą cukrų, išmaišyti.
3.
Paruoštą migdolų masę sudėti ant lentelės išklotos kepimo popieriumi leisti atvėsti, jei reikia, pasmulkinti peiliu.
4.
Obuolių įdarui paruošti, obuolius nulupti, pašalinti sėklas, supjaustyti plonomis skiltelėmis, sudėti į dubenį. Ant obuolių berti cinamoną, muskatą, kardamoną, rudąjį cukrų, miltus, druską, įspausti citrinų sultis ir išmaišyti.
5.
Kepimo formos dugną (naudojau apvalią 26 cm skersmens) iškloti kepimo popieriumi.
6.
Ant kepimo popieriaus paskirstyti maždaug pusę trupinių masės, dėti sluoksnį obuolių, apibarstyti likusiais trupiniais.
7.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 1 valandą iki kol viršutiniai trupiniai gražiai apskrus, jei šie kartais imtų pernelyg skrusti, galima uždengti pyragą folija bei perkelti į patį apatinį orkaitės aukštą. Man prireikė 1.10 val.
8.
Iškepusiam pyragui leisti keletą minučių atvėsti, pabarstyti karamelizuotais migdolais. Valgome šiltą ar atvėsusį, su ledais ar tiesiog vieną.