Trupininis obuolių pyragas su karamelizuotais migdolais

AUTORIUS:
Virtuve_N ,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Trupininis obuolių pyragas su karamelizuotais migdolais
Trupininis obuolių pyragas su karamelizuotais migdolais
Trupininis obuolių pyragas su karamelizuotais migdolais
Trupininis obuolių pyragas su karamelizuotais migdolais
Autorius apie receptą: Šis trupininis pyragas tiesiog idealiai tinka kai norisi jaukiai būti namuose ir neskubėti, mėgautis gardžiu pyragu su arbata. Valgome šiltą ar atvėsusį, su ledais ar tiesiog Šis trupininis pyragas tiesiog idealiai tinka kai norisi jaukiai būti namuose ir neskubėti, mėgautis gardžiu pyragu su arbata. Valgome šiltą ar atvėsusį, su ledais ar tiesiog vieną. (...daugiau) Virtuve_N
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Įdarui:
5 vienetai obuolių (kietų)
60 gramų rudojo cukraus
2 šaukštai kvietinių miltų
1 šaukštelis malto cinamono
0.5 šaukštelio malto muskato
1/4 šaukštelio malto kardamono
1 žiupsnelis druskos
1/4 vieneto citrinų (sulčių)
Trupiniams:
450 gramų kvietinių miltų
300 gramų sviesto (šalto)
80 gramų rudojo cukraus
Riešutams:
100 gramų migdolų (be odelių, pilnų arba skaldytų)
4 šaukštai rudojo cukraus
2 šaukštai sviesto
2 šaukštai cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Trupiniams į dubenį dėti sviestą, berti miltus, rudąjį cukrų ir sutrinti pirštais iki kol susidarys stambių trupinių masė. Paruoštus trupinius 30 minučių dėti į šaldytuvą.
2.
Riešutams į keptuvę dėti sviestą, ištirpinti, sudėti migdolus, berti rudąjį cukrų, vis maišant kaitinti apie 4 minutes, kol cukrus ištirps, o riešutai gražiai paruduos, tuomet keptuvę nukelti nuo kaitros, berti baltą cukrų, išmaišyti.
3.
Paruoštą migdolų masę sudėti ant lentelės išklotos kepimo popieriumi leisti atvėsti, jei reikia, pasmulkinti peiliu.
4.
Obuolių įdarui paruošti, obuolius nulupti, pašalinti sėklas, supjaustyti plonomis skiltelėmis, sudėti į dubenį. Ant obuolių berti cinamoną, muskatą, kardamoną, rudąjį cukrų, miltus, druską, įspausti citrinų sultis ir išmaišyti.
5.
Kepimo formos dugną (naudojau apvalią 26 cm skersmens) iškloti kepimo popieriumi.
6.
Ant kepimo popieriaus paskirstyti maždaug pusę trupinių masės, dėti sluoksnį obuolių, apibarstyti likusiais trupiniais.
7.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 1 valandą iki kol viršutiniai trupiniai gražiai apskrus, jei šie kartais imtų pernelyg skrusti, galima uždengti pyragą folija bei perkelti į patį apatinį orkaitės aukštą. Man prireikė 1.10 val.
8.
Iškepusiam pyragui leisti keletą minučių atvėsti, pabarstyti karamelizuotais migdolais. Valgome šiltą ar atvėsusį, su ledais ar tiesiog vieną.
AUTORIUS: Virtuve_N
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital